Orättvist

Vilken totalt ovärd dag egentligen. Man går upp klockan 10 som vanligt på söndagar då man blir väckt av kyrkklockan. Sen så har jag verkligen inte gjort något vettigt, eller jo, jag läste en liten del i naturkunskapsboken. Iofs satt den här dagen som en fläskläpp, rätt bra alltså. För jag är så otroligt sliten efter de få sömntimmar jag fått.

Annars kollade jag på kalla fakta förut, det handlade om morden i Arboga på Max och Saga. Förstår inte hur någon kan göra något sånt. Och jag fattar inte hur Max och Sagas mamma kan vara så stark efter att ha förlorat sina två barn samtidigt som hon själv blev misshandlad och fick ligga i respirator.. Jag kunde knappt se en tår under de 40 minuter som dokumentären visades. Skulle det vara jag som var hon skulle jag antagligen inte vilja leva en endaste dag till, jag skulle aldrig klara av att gå igenom något liknande. Iofs vet jag inte hur det är att ha barn, men jag antar att det är ett helvete o vara utan dem. Men ändå, det är skönt o se att hon kan gå vidare i livet trots det som hänt. Och jag hoppas att den där tyskan får ett straff som hon verkligen förtjänar!

Nu blir det snart sängen, får sova nästan en timma längre imorgon än vad jag skulle fått göra annars.. för jag får skjuts av min käre vän Sofie som tog körkort i fredags, otroligt skönt för dig o grattis igen!

Fake it


Seether - Fake it

Nora marknad

Igår åkte jag iväg till Nora marknad med mamma, Christoffer och mormor. Var från början brorsans idé och jag var på med en gång, sen var det bara att tjata med sig mamma som gav med sig på fredagkvällen och sedan fick vi även med oss mormor.

Ni förstår, jag har släkt i Nora och när jag var yngre bodde vi alltid i husvagn på Noras camping när det var Nora marknad samtidigt som vi hälsade på den lilla släkt vi har där borta (3 personer). Och jag älskar Nora och har gjort det sedan första gången jag var där. Och nu så hade jag inte varit där på flera år så jag ville verkligen åka dit och det fick jag ju, tack vare min kära storebror!

Jag var trött pga för lite sömn men det var jättetrevligt får jag säga.


Påväg in till Nora


Min bror!



Var mycket folk redan innan vi kommit in mitt i smeten


2 av 3 i släkten som bor i Nora


Jag var trött ja


Nora Kyrka, har faktiskt varit på bröllop där en gång



Mamma och jag


Brorsan och en älg

Slitsamt

Gud vad jag är trött! Så här lite sömn var det längesen jag fick kan jag lova, 2 nätter i rad har det blivit alldeles för lite. Och inte har jag haft någon tid att blogga, det har varit fullt upp faktiskt, vilket är väldigt skönt ändå. Dock tror jag denna veckan kan bli lite lugnare än denna. Dock bara en sovmorgon, men jag överlever väl det ändå ;) Imorgon är första foto-lektionen också, det ska bli riktigt roligt!

Fredag

Det är fredag o jag är ledig, inge töligt skönt! Ska hjälpa mamma med en massa idag hade jag tänkt o sen senare ska jag vara med Malin o Lina :) Inte sett dem på jättelänge faktiskt, sen får vi väl se om Sofie kommer förbi en stund också.

Dags o börja fixa med allt så jag hinner med ;)

Glad

Idag har det varit en jättebra dag!
Hade skola i cirka 15 minuter, sedan sökte vi lärare för att få reda på hur morgondagen blir då våran mentor och lärare i textkommunikation brutit armen. Det slutade med att beslutet blev ledig imorgon vilket gjorde dagen helt och hållet. Jag och Mia tog bussen ut till mammas jobb och hämtade bilen. Åkte ut till IKEA och Bergvik, storhandlade på maxi o sen blev det hem till Mia och in till stan en snabbis. Sedan åkte vi tillbaka hem till Mia och hade myskväll med tacos, kladdkaka och kokosbollar. Alltså skräll att vi fetar oss när vi umgås. I alla fall hade jag en otroligt bra dag och kväll idag, åkte sedan iväg och hämtade mamma vid en halv tio. Och nu har jag hamnat här o är dryg, funderar på en film eftersom jag har helg nu, ihi.

Det skönaste av allt är att Mia och jag får oss flera goda skratt varje gång vi ses. Idag när vi satt i bilen från Bergvik var vi inne på folk i trafiken tro och båda samtidigt "fan, jaja" tror jag de var? Lite roligt i alla fall, vi är experter på det här med att tänka o säga samma saker, hon kan till och med förstå vad jag menar när jag säger fel, mycket komiskt om man frågar oss. Men du är en bra vän och jag hoppas att vi alltid kommer hålla kontakten, är så otroligt glad att jag träffat dig. Och jag är så otroligt tacksam för alla underbara stunder som du gett mig de senaste 2 åren, tänk att vi snart känt varandra så länge, du är guld värd :)

Angel

Åh, fått en ny kärlek kan man säga!

Jack Johnson - Angel

I've got an angel
She doesn't wear any wings
She wears a heart that can melt my own
She wears a smile that can make me wanna sing
She gives me presents
With her presence alone
She gives me everything I could wish for
She gives me kisses on the lips just for coming home

She could make angels
I've seen it with my own eyes
You gotta be careful when you've got good love
Cause the angels will just keep on multiplying

But you're so busy changing the world
Just one smile can change all of mine
We share the same soul
Oh oh oh oh oh ohhh
We Share the same soul
Oh oh oh oh oh ohhh
We Share the same soul
Oh oh oh oh oh ohhh
Oh oh oh oh oh ohhh
Umm umm umm uhhhhhhmm

Onsdag

Idag har det varit en riktigt skön dag. Jag fick sova ut ordentligt och kände mig otroligt utvilad när jag vaknade imorse. Åkte sedan till skolan med 11 bussen och träffade på några klasskompisar i en soffa och sedan kom Emma, Mia och Marie och vi började arbeta med projektet. Känns faktiskt ganska bra ändå, jag hoppas att vi lyckas bra också. Men mitt i arbetet blev vi hungriga och åkte in till stan och satte oss på Mitt i city och käkade lunch. Skulle jobba lite mer med projektet men blev inte riktigt lika mycket som vi hoppats på. Sedan blev det en tur på stan med Emma och Mia innan det blev 15:25 bussen hem.

Hamnade i soffan med en gång och sedan gjorde jag o brorsan köttfärslimpa, dög bra. Imorgon är det skola vid 12:30 vilket innebär en sovmorgon till, efter skolan ska jag umgås med Mia :) Riktigt mysigt kan det bli, vi ska nog besöka Bergvik i alla fall. Sedan runt 22:00 ska jag hämta mamma. Min helg är också planerad till viss del. Skönt att ha skolan igång, nu har man att göra igen, det gillar jag.

Mjölkfritt smör?

Nu ska jag alldeles strax sova, ska verkligen bli hur gött som helst! Är jättetrött och lär somna på stört, det klagar jag inte på i alla fall! I morgon kan jag åka med 11 bussen, så sovmorgon är ju inte heller helt fel. Annars har jag fet allergi nu, att inte tåla mjölk är riktigt drygt. Nu är jag så känslig att mamma fått köpa mjölkfritt smör, alltså jag har alltid kunnat äta smör innan men nu funderar vi på om det är själva problemet för min onda mage. Ja, överkänslig är jag alltså nu, inge vidare roligt.

Nu ska jag sova och samla krafter!

Tisdag

Snacka om att jag är jättetrött idag, jag var ju dum och sov middag igår och jag kunde därför inte somna igår kväll. Så dagen var lite slitsam faktiskt. Idrott 8:30, dock var det bara prat ett tag och sedan fick vi en lång rast innan vår historialektion på 2 timmar började. Gick fort ändå, både idrottsläraren och historialäraren verkar bra, mycket skönt vill jag säga. Lunch och sedan svenska och naturkunskap, fick sluta naturkunskapen 30 minuter tidigare. Så jag tog med mig Mia och Erika i bilen och släppte av Mia i stan och körde Erika hem till våxnäs och själv åkte jag ut till bergvik en sväng. Nej nu ska jag sluta babbla.

Har i alla fall fixat massa skrivblock idag och det är faktiskt skönt att ha det gjort, nu är det bara dags o börja skriva i dem också. haha.

Sliten

Ligger i sängen nu och är faktiskt trött på alla sätt o vis. Jag o brorsan var ute o gick, spelade tennis och körde styrketräning förut. Så sjukt otränad är jag så imorgon kommer jag nog ha en mysig träningsvärk! Men det finns ingen bättre känsla än efter att man tränat :) Vi får se vad jag hittar på för något imorgon när det gäller träning. hihi.

Nu ska jag sova, imorgon blir det 7:45 bussen vilket innebär att klockan ringer 06:10, det längtar jag verkligen inte efter.

Skola är slitsamt

Somnade i soffan förut och nu har jag precis vaknat och jag är verkligen trött. Måste försöka vakna till så jag kan dra iväg o träna nu när mamma kommit hem med bilen. Får nog bli lite te tror jag. Sen borde jag väl inte lagt mig i sängen som jag gjorde nu, så nu ska jag gå upp härifrån och vakna till. Är jätteskönt väder ute också så jag måste verkligen försöka komma ut lite.

Hemma

Nyss kommit hem från skolan, hände inte allt för mycket om man säger så. Skrev klart så mycket vi kunde till projektarbetet, tog kort åt de nya lärarna, käkade och hämtade böcker och sedan tog vi 12 bussen hem. Mycket skönt, nu ska jag vila i soffan kan jag lova. Är verkligen jättetrött!

Gräsallergiker?

Ja, det är min stora fråga. De två senaste gångerna som jag klippt gräset har jag känt att halsen svällt upp. Så nu tror jag gräset är orsaken eftersom jag aldrig känner det annars.

Jaja, nu ligger jag i lilla tv-rummet och kollar på film. Den som går på femman, inte bra alls tycker jag men tänker se färdigt den ändå. Sen när filmen är slut ska jag nog försöka sova så jag orkar upp i morgon. Blir hårdjobb på projektarbetet då.

Söndag

Bortsett från att jag började dagen vid typ halv tre känns det som att jag fått en del gjort. Tränat, duschat och verkligen tagit hand om mig själv :) Skrubbat hela kroppen t.ex, underbart len o go blir man efteråt. Sen var jag tvungen att smörja in mina ben med brun utan sol också, är så blek :(

Imorgon är det ny skolvecka och vi ska väl knappt göra något, de vanliga lektionerna börjar inte förrän på tisdag. Då träffar vi i stort sett bara nya lärare. Nu får vi tredje idrottsläraren också, men tyckte vi kunde fått våran förra mattelärare men icke!:O För han e seriöst den bästa läraren vi haft under gymnasiet.

Måste försöka ta ett kort på mitt pussel också, har kommit riktigt långt :D Vi får se om jag lyckas med det. Vet inte ens om alla 1000 bitar finns kvar, men det märks.

Back to you

like a star that guides a ship across the ocean
that's how your love can take me home and back to you
and if I wish upon that star, someday i'll be where you are
and I know that day is coming soon, yeah i'm comin' back to you

you've been alone but you did not show it
you've been in pain but I did not know it
you let me do what I needed to
you were there when I needed you

Längtar tillbaka

Jag längtar verkligen tillbaka till Spanien nu.
Spanien september 2007
Spanien Maj 2008

Ge mig spanien igen i September..



Lördag

Det jag pratade om igår är att jag börjat pussla på ett pussel som har 1000 pusselbitar, tror ärligt talat att jag inte kommer klara det. Har redan försökt några gånger innan, men vi får väl se. Kanske kan få lite hjälp av min kära familj också.

Fint väder idag och senare blir det nog sommarstugan kan jag tro.

Spännande

Jag har börjat på ett evighetsprojekt, det har gett mig ganska mycket värk i nacken!
I morgon avslöjar jag min lilla hemlighet minsann. Nu skulle man kanske dra sig mot sängen i alla fall.

Är trött alltså, det känns att det är skola igen..

Typiskt

Vad irriterad jag blir :( Planerade inte den här kvällen eftersom jag skulle båda köra och hämta folk idag. Förut fick jag reda på att jag bara behövde hämta. Och nu, kvart i tio får jag veta att jag inte behöver hämta heller. Så nu sitter jag här och har inget att göra bara för det, så typiskt. Dock är jag ganska trött och tänker sova tidigt ikväll.

Känner förövrigt att bloggandet börjar rinna ut i sanden på något sätt, har inget vettigt att skriva och nu när skolan börjat har man väl fullt upp med massa annat. Nu ska jag i alla fall försöka se en film eller något.. Får väl helt enkelt vara glad att jag slapp åka ut och köra bil i natt.

Tillbaka till det vanliga

Då är man tillbaka i vardagen igen. Otroligt hur jobbigt det är att gå upp på morgonen, jag var helt sjukt trött imorse och nu är jag lika trött om inte mer. Och idag hände inget speciellt i skolan heller. Och nu är jag hemma, nyss kollat när Klüft åkte ur finalen. Ska vänta på att få veta när jag ska köra upp folk till stugan och sen måste jag vara vaken ända till typ 1 idag, jag kommer verkligen inte orka det kan jag säga. Men men, så är det antar jag.

Nya medaljer

Idag har Sverige tagit 2 medaljer i OS :) Ett brons och ett silver, och sen gick han pingiskillen vidare till kvartsfinal.
Det roliga är att alla som media pratat om, som de nästan tagit för givet ska ta en medalj har inte tagit någon. Lite kul att de som inte fått någon uppmärksamhet i media tagit medaljer istället, 2 i cykling, 1 i tennis, 1 i hästhoppning och 1 i segling. Jag hade faktiskt inte läst något om dem innan, lite kul faktiskt. Jag väntar dock fortfarande på ett guld, det vore ju roligast.

Första skoldagen avklarad

Igår, åkte till Mia och vi satt vid hennes köksbord och pratade mellan typ 18:00-01:00. Iofs gick vi till Pekås en sväng och sedan en promenad på Rud också. Men annars så satt vi där o tölade hela kvällen. Sen blev vi aldrig trötta heller, men vid halv 2 la jag mig iaf i hopp om att bli trött, men icke. Somnade nog vid en tre, halv fyra tror jag. Så imorse var jag långt ifrån pigg, nu dessvärre är jag jättetrött.

Pappa kom iaf och hämtade oss imorse o körde oss till skolan. Va kul o se alla igen även om jag hellre velat stanna kvar hemma hos Mia och sova. Var inget olikt de andra "första" dagarna. Jag, Mia, Emma och Marie kom fram helt och hållet till vad vi vill göra för projektarbete, känns som det kan bli ganska kul och lite småtöntigt men ja, som sagt blir det nog roligt. I morgon blir det ännu mera planer för projekarbete o på eftermiddagen kör vi kubbmästerskap med mp3a.
Lektionerna börjar inte förrän på tisdag, hoppas vi får bra lärare också.

Åker till Mia

Nu åker jag snart till Mia och där blir det nog mys till 100 % ikväll. hihi, imorgon blir det upp vid 7:30 eller något kan jag tänka mig, usch vad trött jag kommer vara. Men nu måste jag skynda mig :)

Äntligen

Har nyligen lagat två par jeans som jag inte kunnat använda på typ ett halvår. Men nu har jag äntligen lagat dem och kan använda dem igen. Känns verkligen inte fel att ha två "nya" jeans i garderoben eftersom jag har dåligt med det. Jaja, något vettigt har alltså gjorts idag. Nu blir det bädda, plocka undan i rummet och duscha o sådär.

Jobbiga grannar

åh, har precis klivit upp ur sängen, är hur trött som helst eftersom jag aldrig kunde somna igår. Och sen står grannen o sågar halv 9 på morgonen, snacka om att jag blir grinig. Var verkligen sådär trött så man knappt får upp ögonen. Jaja, idag har jag en hel del saker för mig och ikväll åker jag till Mia. Så nu ska jag käka frukost :)

Ett sista år

Nu har mitt humör vänt igen, jag är ganska duktig på det där känner jag.
Men nu orkar jag inte vara sur o grinig ändå, i morgon är en ny dag. Och då är jag glad tjej vill jag lova. Jag ska träffa Mia, kan det bli bättre? Hon är min knäppa vän som jag alltid har roligt med, måste nog varit ödet att jag träffade henne vetni ;)

Sen på torsdag, då är det dags, sista året på gymnasiet, numera är vi mp3b, hur sjukt är det inte? Känns som man nyss stod där vid busshållsplatsen med Sofie och var jättenervös inför första dagen på gymnasiet. Jag minns hur konstig jag tyckte Mia var, hon verkade nästan blåst, illa eller hur? Nu idag, är hon den personen i klassen som jag fått allra bäst kontakt med. Så olika, men ändå så lika på många sätt. Det finns stunder då vi inte ens behöver se på varandra utan att vi säger samma sak, det tycker jag är lite otroligt.

Men nu ska jag sluta och babbla om det här och ta tag i något viktigare, typ som att försöka sova lite. I morgon är det min allra sista dag på mitt sista sommarlov, min sista sovmorgon och ja, sen börjar mitt sista år på gymnasiet. Vad händer sen? Ja, den frågan kommer jag nog ställa en hel del till mig själv det här året.

Ingen medalj

Blev ingen medalj för Holm, lite tråkigt tycker jag. Vågade inte ens kolla i slutet, töntig som jag är.

Nu ligger jag i sängen och surar, mamma har förstört resten av min dag. Det första hon gör när hon kliver in genom dörren är att skälla på mig och vara hur arg som helst, och det fanns ingen direkt anledning heller. Så sur är jag nu och magen skriker så inte blir det bättre.

Holm

Följer nu höjdhoppsfinalen där de just hoppat 2,20! Också hände det roligaste jag varit med om, Martyn Bernard gjorde ett lustigt hopp, tog i ribban med rumpan så att ena sidan på ribban hoppade upp längst upp. Om det går att förstå det vill säga, men det såg otroligt roligt ut i alla fall.

Nu hejar vi på Stefan Holm!

Höjdhoppsfinal

Blev bara en 30 minuterspromenad, benen hängde verkligen inte med. Kanske kunde det bero på att jag gick ut med tom mage, som jag alltid kunnat göra tidigare. Så när jag kom tillbaka hade jag ingen matlust alls, känns lite bättre nu så snart ska jag göra lunch och kolla när Stefan Holm hoppar höjdhoppsfinal! Tänk om Sverige och Holm kunde ha flyt idag, vore ju underbart med åtminstone ett OS-guld.

Solig morgon

Morgon och jag blev väckt av väckarklockan 9:30 samtidigt som jag märkte att solens strålar letade sig in i mitt rum. Riktigt trött tog jag mig upp och jag har bestämt mig för att gå ut på en morgonpromenad innan jag äter frukost. Lite musik, sol och frisk luft i en timme blir en bra start på dagen.

Nu ska jag snöra på mig skorna och kila ut.

Better Together

Ah, fick nyss en härlig låt av Mia som gjorde mig lite glad
och fick mig att vilja blogga lite.
Även om det kan bli en
aning tråkigt, jag har ingenting att skriva om längre. Men
alltså,hamnar lite i obalans när det inte är skola, det gör
det mesta faktiskt. Men nu, nu är det snart dags att sätta
sig där igen, varje dag. I och för sig behöver jag bara vara 
i skolan i 12 dagar innan jag går ut på praktik. Hoppas min
praktikplats blir mer lyckad denna gången.

Men annars, ge mig onsdag. Ska mysa med den bästa,
så det kan ju inte bli mycket bättre. Nu ska jag sluta med
att tråka ut er som läser min tråkiga blogg. Jag lovar att
det ska bli en förbättring när skolan börjar och det börjar
hända lite mer i livet, som är vardag för min del.

Nu borde jag försöka sova eftersom jag jobbar på det
där med att vända tillbaka dygnet.
Låten heter förövrigt Jack Johnson - Better Together

GOD NATT!

Måndag

Alltså vad skönt det är att tillbringa en hel dag i soffan egentligen. Dock var inte OS någon höjdare för Sverige idag. Kallur trillade över den första häcken och sen gick det inge vidare för han Musse heller.

Nu har jag nyss duschat och är iförd gråa mjukisbralls o en skön SYSteam fleecetröja, film blir. Ska mumsa lite honungsmelon som är kvar från helgen också.

God morgon!

Nu har jag faktiskt varit uppe en timme. Var tvungen att ställa klockan idag eftersom det börjar dra ihop sig. På torsdag börjar skolan och det vore bra att bli lite van att gå upp tidigare, om det nu går. Förr, eller ja när skolan var, gick jag alltid upp mellan 8:00 och 9:00 på helgerna, mycket skönare egentligen. Men nu har man ju lyckats vända på dygnet tyvärr. Snart börjar det med att gå upp 6:30, det längtar jag inte direkt efter.

Ska kika lite på OS nu ja, sporttönten som jag är.

Myskväll

Nyss ätit potatissallad och massa god frukt från igår. Alltså mango måste vara den godaste frukten som finns.
 
Lite senare när jag inte är så proppmätt blir det kladdkaka som är kvar från igår. Och vid 20:00 ska jag kolla på film, söndagskvällar med en film är ett måste, myskväll som bara den. Fast när skolan börjar är inte söndagar lika mysiga längre, tyvärr.

I morgon måste jag komma upp i tid också, gäller att börja vända rätt på dygnet i tid.

Slappdag

Ligger i sängen nu och kikar på OS, som jag faktiskt gjort nästan hela dagen. Linus Thörnblad har rivit ut sig i höjdhoppet och Stefan Holm rev nyss, men han kommer igen hoppas jag, måste ju hem ett OS-guld till hit till vår gemensamma uppväxtort ;)

Annars ska jag inte träffa Lina idag utan imorgon istället. Ärligt talat är jag nog alldeles för trött för att göra något idag, är verkligen så seg. Men tänkte ändå försöka komma ut och gå lite sen, har hamnat i lite obalans när det gäller min träning.
Sen är det nog dags att komma på något som är lite roligare att skriva om. Men det har jag ingen lust med just nu.

Söndag

Blev en sen kväll igår. Kom hem vid 2:00, kunde egentligen blivit en runda till upp till stugan men alla lyckades klämma in sig i bilen andra och sista turen, det är jag glad över för jag var trött och ville verkligen hem. Idag blev jag dock väckt av kyrkklockan 10:00. Förstår inte varför den ska ringa i minst 5 minuter varje gång, jag menar 10:00, 10:30 och 11:00 i minst 5 minuter, det är hur jobbigt som helst.

Idag är det även sista söndagen på mitt sista sommarlov. Jag antar att jag ska träffa Lina idag men när vet jag inte än, det löser sig. Tänker i alla fall plocka undan lite på mitt rum och kanske i köket om jag orkar.

Måste börja tänka på lunch snart också, men jag kanske först och främst skulle höra av mig till Lina. Så det tänker jag göra nu.

Inflyttningsfest på g

Sitter nu i min säng med datorn i knät och kikar på tennis. Sverige är ju i final och klart jag kollar, även om jag inte fattar så värst mycket. Så tyvärr vet jag inte om de ligger bra till eller inte. Är i alla fall färdig för att åka iväg. Om 10 minuter ska jag packa in det sista i bilen och fälla upp 2 säten till så alla får plats. Sen bär det iväg 2 mil norrut där jag spenderar min kväll.

Får se ifall jag orkar skriva senare ikväll när jag kommit hem, ska ju som sagt köra hem alla också, lär ta sin lilla tid.

Lördag

Mitt i brödbaket är jag. Händer en del saker idag vill jag säga, hade ju varit lite trevligt att hinna med att kika på tennisen också. Annars blir det fest i stugan idag men jag måste vara nykter eftersom jag ska köra hem nästan alla ikväll.

Igår hade jag det hur trevligt som helst. Började dricka hos Henrik och sedan bar det av ner till Karlan med Henrik, Fredrik och Christoffer. Efter det hem och sedan parken, hann inte vara där alls länge innan jag fann Lina som jag spenderade hela kvällen tillsammans med. Fy fasiken vad kul jag hade, alltså JAG dansade som fan, det ni, inte vanligt alltså. Men sen så styrdes de ju mest bugg eftersom Torgny Melins stod för musiken. Men hur som helst, en jättetrevlig kväll. Mötte upp Christoffer, Daniel och Fredrik sen och tog följe med dem hem. Väl hemma gjorde jag o brorsan nudlar vid en halv 3, sen blev det sängen.

Igår

Min dag igår, tog pappas bil ner till stan. Gick en snabbis in på bergvik innan jag åkte ut till hans jobb. Vi åkte sen ut till Örsholmen där jag besökte min praktikplats, verkade jättebra! Sedan åkte jag och pappa till Vedugnen och käkade och sen kom min bror och hämtade mig så började vi åka till Uppsala. Åkte vid 12:30-12:40 någon gång och var framme 15:30. Allt gick fort och jag va jätteförvånad över att bilen va så fin och det var den skönaste bilen jag suttit i. Sen åkte vi till IKEA i Uppsala och käkade innan vi började åka hem. Var jättedrygt att köra själv och jag och golfen kom inte överens i början, men sen löste det sig jättebra. Mycket regn mellan Uppsala och Enköping typ och sen i Västerås kom solen och sken upp så den blöta vägen gick det knappt att titta på. Vi stannade på mcdonalds i Köping en snabbis innan vi fortsatte. Därifrån pratade vi i telefon hela vägen till Herrhagen. Sen parkerade vi golfen där och tog den nya bilen till Forshaga, jag fick köra den typ halva vägen och jävlar va den gick. Kom hem senare än vi tänkt, typ 22:30 någon gång. Men det gick finfint alltihop.

Idag ska jag baka kladdkakor och bröd tills imorgon, då är det ju fest i stugan som gäller. Ikväll får jag se vad jag bestämmer mig för, kan inte dricka allt för mycket eftersom jag ska köra en massa bil imorgon!

Hemma

Är hemma nu, men är trött och grinig så skriver imorgon istället. Ska försöka få igång den bärbara en snabbis sen ska jag sova.

god natt.

God morgon!

Idag gick jag upp 8:30, det är typ det tidigaste jag gått upp på två månader. Men det gick ju riktigt bra ändå, nu sitter jag och försöker få tag på mamma och pappa, ingen svarar. Ute ösregnar det och jag ska snart ut i vädret, fast kanske i typ 10 sekunder när jag går till bilen. Sedan ska jag in på ikea innan jag åker till pappas jobb, efter det åker vi ut till Örsholmen. Efter det blir det kanske lunch med pappa eller så åker jag och Christoffer direkt till Uppsala, lite mer taggad idag som tur är. Så den mesta tiden idag spenderas i bil, är hemma tidigast 21:00 ikväll kan jag tänka mig.

God natt


Nu blir det sängen :) GOD NATT!

Idag


Idag har jag sett ut såhär. Gul body från Gina och Blåa jeans från Levis.

Mina föräldrar drog iväg till stugan förut så jag satte mig o skrev ut bilderna som ska upp till stugan.


Klippte en massa.


Den ena klar.


Båda färdiga.
(Insåg även att vi har typ världens fulaste matta i hallen, ska klaga på det sen!)

Onsdag

Idag har jag träffat världens bästa Mia. Åkte ner till Karlstad med pappa vid 11:00 typ. Gick på stan, fikade/åt lunch och tog det lugnt. Träffade även hennes nya kärlek också. Sedan tog jag bussen hem vid 13:45, brorsan ringde mig och undrade om jag kunde följa med till Uppsala i morgon. Och javisst, det kan jag ju. Så i morgon ska jag ta pappas bil ner till stan och åka ut till Örsholmen och hälsa på stället där jag antagligen ska ha min praktik om några veckor. Sedan ska ja o min bror åka till Uppsala, han ska kolla på en bil som han antagligen ska köpa :) Och då är jag med så jag kan köra hem hans andra bil. Så ligger det till, kommer dock ta hela dagen! Men då har jag i alla fall något att göra.


MINA GODINGAR MIA OCH EMMA!
snart börjar skolan hörrni.
ska bli skönt att träffa er varje dag igen.

Tisdag 22:52

Det blir inga bilder ändå, jag har ju en annan dator nu och jag orkar inte dra igång den bärbara för att få tillgång till de få bilderna där, det gör jag en annan dag. Annars har det inte hänt mycket idag. Städat o fixat mest hela dagen. Min matlust har inte kommit tillbaka och jag vet inte varför?

Men men, Mia ringde mig förut också, imorgon blir det fika med henne och hennes pojkvän tror jag. Alltså, jag saknar henne så jag går sönder snart! Hon är en sån där människa som jag verkligen inte klarar mig utan! Och det är trist att vi knappt setts något i sommar, endast 3 gånger :( Men nu börjar snart skolan och man kommer tillbaka till det vanliga, då lär det mesta förändras. Tro det eller ej, men det ska bli skönt att ha något att göra på dagarna igen. Men sen är det sista året också, jag måste verkligen komma fram till vad jag vill göra sen...

Har även pratat med Emma idag, henne saknar jag också. Så vi ska ses till veckan vet jag, och kanske på fredag om hon ska med ut. Om jag själv ska ut också, vi får väl se vad jag har lust med.

Tisdag

Känner att uppdateringen är lite dålig för tillfället, men har faktiskt haft lite fullt upp de senaste dagarna och det är ju skönt. Nu har jag precis kommit hem från ett träningspass, 1 timme cykel, dock med en fördjävla motvind hem. Så nu ska jag klura ut vad jag ska käka till lunch, är dock inge hungrig men måste käka. Vet inte vad det är med mig, jag har ingen aptit alls längre, det är verkligen inte likt mig.  Men jag ska hur som helst försöka äta lite var tredje timma i alla fall.

Sedan ska jag berätta om gårdagen och slänga in lite bilder. Fast först mat och städning, ska antagligen koppla in datorn som vi har i vardagsrummet också, fast i mitt rum. SKÖNT!

God morgon!

Har i stort sett nyss klivit upp ur sängen och eftersom det är måndag var det dags att ställa sig på vågen. Och till min stora förvåning (så att jag till och med fick gnugga mig i ögonen) har jag gått ner 1,3 kg på en vecka! Det gjorde mig sjukt glad eftersom träningen rann ut i sanden så fort helgen kom och maten blev bara fel. Men denna vecka blir det nya tag som gäller.

Idag ser min dag ut som så att jag ska göra en squashlasagne, träna, städa rummet och sedan vid 17:00 ska jag hämta Oskar. Ikväll blir det alltså att umgås med Malin och Oskar :) Ska bli mycket trevligt då jag inte träffat Malin på mycket länge och Oskar minns jag inte när jag träffade senast. Så ikväll blir det dem.

I morgon eller på onsdag ska jag träffa Mia också, jag har träffat henne 3 gånger i sommar och fyfan vad jag saknar henne! Sen blir det kanske utgång med henne på fredag också, underbart till 1000! Förutom det ska jag sova hos henne dagen innan skolan börjar, mysig baré!

Men nu blir det frukost :)

Typiskt

Ni vet, hade besämt mig för att åka ut o cykla i typ 1,5 timma också börjar det ösregna o åska en massa så jag tänkte vänta lite. La mig i soffan och SOMNADE, självklart! Så nu sitter jag här, nyss vaknat o nyss ätit lite mellanmål. Heja mig, nu får jag vänta ytterligare ett tag innan jag kan sätta mig på cykeln.

Lunch

Precis ätit en god lunch som bestod av spaghetti och en pastasås jag kom på under tiden.

Spenat
Lök
Vitlök
Vatten
Grönsaksbuljong
Lite Creme Fraiche
Resten får ni lista ut själva, riktigt gott var det i alla fall!

Min fredag

Precis blivit hemkörd av min bror. Blev en mycket trevlig kväll igår. Jag tog bussen ner till stan vid 17:40, min bror mötte upp mig och vi gick en sväng på stan till klockan 19:00. Sen bar det av mot Hagahallen för att hämta något på posten och sedan hem till hans lägenhet för att bestämma vad vi skulle äta o göra under kvällen. Vi kom fram till en hemmakväll med tacogratäng så det var bara att finna recept och skriva en inköpslista och sedan fick vi nästan springa till Konsum för att hinna dit innan det stängde. Gick sedan hem och gjorde mat och åt den framför Lost in translation. Senare började vi kolla på Black snake moan, men jag blev trött och gick o la mig istället. Vaknade senare av att det hördes en del utifrån, brorsan gick upp o tittade och imorse berättade han att två tjejer stått och förstört vindrudetorkarna och backspeglarna på två bilar. Enligt tjejerna fick de skylla sig själva för att de ställt bilarna där. Moget!

Nu ska jag slappa framför tvn och se det sista på damfotbollen.

Ikväll

åh. Nu blev jag sur. Hade faktiskt skrivit ett skapligt långt inlägg också försvinner allt när jag ska publicera det för att det blir nått fel, så nu vet ni det.

Nämnde iaf att min kusin just kikade förbi med pengar och skrämde nästan livet ur mig då han plingade på helt galet och typ slet i dörrhandtaget. Jag är skapligt lättskrämd.
Och jag ska käka mellanmål nu och vänta på att mamma ska komma hem. Sen åker jag till Karlstad och min bror, ska umgås med honom ikväll. Blir hemmakväll eller bio, kanske en fotorunda om jag får bestämma.  Nu ska jag bara besämma mig för om jag ska ta bilen eller bussen, lutar åt bussen för då slipper jag tänka på parkering och brorsan kör ändå hem mig imorgon. Så det blir nog buss, se där ja.

Fredag

Har verkligen ingenting att skriva. Ska laga mat nu och vänta på att pappa ska höra av sig så jag kan hämta honom. Sen får vi se om planerna för dagen blir som tänkt. Kanske skulle ta o åka till min bror istället om han inte har något för sig. Annars åker väl mamma och pappa till stugan idag och är där resten av helgen.

Nu ska jag komma på vad jag ska äta också..

00:28

If you knew how lonely my life has been
And how long I've been so alone
If you knew how I wanted someone to come along
And change my life the way you've done

Schema

Om två veckor börjar jag ju mitt sista år på gymnasiet och idag kom schemat ut. Jag är lite smått missnöjd.

Så här ser det ut.



Måndag 9:30-15:45
Tisdag 8:30-16:30
Onsdag vet jag inte riktigt ännu.
Torsdag 8:30-17:00
Fredag 8:30-16:00

Kommer läsa:
Naturkunskap A
Historia A
Religion A
Svenska B
Idrott och hälsa A
Inriktning, graifsk kommuniktion C
Valbar kurs, Textkommunikation B
Individuellt val, Foto A och Biologi A
+ projektarbete.

alltså inte matte och engelska c

MEN ALLTSÅ! Det här schemat är inte roligt när man behöver åka buss till och från skolan i minst 30 minuter, alltså 60 minuter sammanlagt/dag. Det kommer bli långa dagar i år, usch!

16:34

Nyss kommit hem, åkte med pappa till stugan för att kunna ta bilen hem eftersom jag ska hämta ikväll eller i morgon, de vet inte vilket ännu. Jag hoppas på i morgon, så jag slipper tänka på att behöva vara vaken så länge i natt. Annars sitter jag och funderar på vad jag, mamma och jesper ska äta till middag. Hade mina planer men har inte allting hemma så det gick inte ändå, så nu måste jag tänka vidare.

Annars tog jag mig en promenad på 50 minuter förut, hur skönt som helst och nu känns det i benen att jag cyklade 2 mil i lördags, 2 mil i måndags och en 1 mil igår. I morgon ska jag nog ta det lite lugnare eller så vilar jag och kör en kvart från Paolo Robertoboken istället. Nog om det, nu ska jag fundera vidare på mat!

Regn

Åh, roligt väder. Vaknade upp av att det smattrade på fönstret, buh. Kan det inte bli lite sol och värme nu? Innan det vaknade jag även av att kyrkklockan ringde vid 8:30, hur snällt är det på en skala då?:( Det suger faktiskt att bo nära en kyrka.

Jaja, nu sitter jag o väntar på att frukosten ska smälta typ, om 30 minuter blir det ut o gå. Senare agerar jag chaufför åt min pappa och hans vänner!

Har inget bättre än säga just för tillfället så jag avslutar här.

Stugan

Tänkte att jag skulle slänga in lite bilder från stugan! Någon annan gång kommer bilderna på hur det såg ut innan.


Här kommer man in


Till vänster är vardagsrummet


Köket


Köket


In mot vardagsrummet och längst bort det stora sovrummet


Vardagsrummet


Matplats


Vardagsrummet


Liten hall, till höger det lilla sovrummet


Mitt o Jespers rum är det väl typ.


Mamma o pappas


Framsidan


Härbre


Stranden


Och till sist stugan från bryggan

Rågbröd med linfrö

2 limpor

10-12dl rågsikt
1,5dl rågkross
0,5dl linfrö
1tsk bakpulver
2tsk bikarbonat
1,5dl mörk sirap
6,5dl filmjölk

Häll upp filmjölk i en bunke. Blanda i bakpulver och bikarbonat. Rör ner alla torra varor och sirap. Lägg degen i två formar. In i ugnen på 150 grader i 1,5 timme.



Receptet finns på gogreens linfröförpackning!

Idag

Befunnit mig i stugan ända sen typ klockan 12 och kom hem för typ 20 minuter sedan. Har bakat, gjort mat, spelat tennis och tagit det lugnt. Skönt har det varit även fast jag verkligen ville hem nu på kvällen.



Bakade bröd, riktigt gott blev det! Recept kommer inom kort.



Inne i ugnen, bjuder på mig själv med. Mysiga tofflor från IKEA också. + en lortig ugn.



Sen gjorde jag soppa, hade gjort köttfärssås innan också. (Känner att jag håller rent omkring mig)

God morgon!

Sovit hur gott som helst i natt, dock kände jag mig som död i morse när jag vaknade. Har precis käkat frukost och ska snart byta om o lite sånt innan jag ska följa med pappa till stugan. Har väl ingen större lust att åka dit egentligen men får lite pengar om jag hjälper honom, det är ju rätt gött iaf.

22:30

Nyss kommit ifrån soffan. Kikade på music and lyrics, tyckte inte att den va så speciellt bra :o men så är det. Sedan blev det att kika på mitt inspelade Big Shots och nu sitter jag här. Lite trött men ändå ingen lust till att sova.

Vad gör jag utan dig?

Myskväll med mamma

Idag fixade ju jag o pappa alla presenter som mamma skulle få :) Vi satt o väntade på henne i en timma nästan med fika redo. Till slut kom hon, överraskad och glad. Det blev 3 skomakarlampor, 2 ljusstakar, 2 pilgrimsörhängen och en parfym hon tittat på jättelänge. Pappa tyckte visserligen inte att detta dög då hon köpte en iPod till honom, så han lär fixa något mer inom kort ;) Vi kikade faktiskt på ett par speciella guldörhängen men pappa tyckte de var för billiga :o

Nu ikväll skulle jag egentligen träffat Malin men så blir det inte, hon har blivit sjuk den stackaren. Dock mår hon bra men har streptokocker och jag håller mig undan pga smittrisken ni vet. Så ikväll tänker jag baka bröd och kolla på film :) music and lyrics går på canal+ comedy, så den blir det. Har ingen aning om ifall den är bra eller inte, det löser sig.

ALLTSÅ, blir myskväll med min älskade mamma :)

Cykla

Ska slänga mig på cykeln och cykla en sväng, blir nog lite längre än Deje :)
Nu ska mitt knä bli helt bra vill jag lova, i alla fall ett försök i rätt riktning.

Karlstad

Gick faktiskt upp 8:45 idag för att följa med pappa till stan o köpa presenter till mamma :) Blev massa paket och pappa är inte ens nöjd, men jag tyckte det va klart så vi åkte hem. Innan det så käkade vi kebabsallad på Vedugnen och sen åkte vi till café Råtorp och köpte en strössellängd som vi ska käka senare.

Ikväll ska jag hem till Malin, var jättelängesen vi sågs så det blir nog trevligt :)

Min design

Ni förstår att det får vara lite halvfult o mysigt nu men jag har inget bra program att arbeta i. När skolan sätter i gång ska jag försöka finna tid till att fixa det snyggare, lovar!

Regn

Kom bara på nu att det faktiskt är ganska skönt med lite regn. Är otroligt mysigt att sitta inomhus och höra hur regnet slår mot fönstret :) och äntligen kan man sova igen, jag sov otroligt dåligt när värmen låg runt 30 grader så jag tycker det är lite skönt med regn så man får sova ikapp de timmarna man missat :) Fast skulle inte klaga på om det kunde komma lite normal värme nu sista tiden på det sista sommarlovet så man får sola och bada lite. det vore.

Typiskt mig

Pappa och jag åkte ju upp till stugan. Jag började klippa gräset med en gång och mitt i allt började jag få en Peter Jöback låt på huvudet, så där gick jag med gräsklipparen fram och tillbaka och tänkte på meningen "Åh, Kristina, guldet blev till sand", känner att det är så typiskt mig. :P

Sen vilade jag i typ fem minuter innan jag satte mig på cykeln och cyklade hem. Usch, det var verkligen jobbigt idag. Alla backar och grusvägarna var väldigt slitsamma. Men när jag väl kommit ut på Klarälvsbanan gick det bra, fast jag cyklade ju självklart fel och hamnade i Deje så jag fick cykla igenom den lilla byn och åka ut på banan vid järnvägsstationen istället. Heja mig typ.

Det här va liksom min dag. I morgon blir det i alla fall stan med pappa, tidigt också eftersom han ska klippa sig vid 10, men jag är snäll o följer med. Vi ska ju som sagt köpa en födelsedagspresent till mamma :)

Hm, annars har jag liksom förbränt mer än jag käkat idag typ.. Än så länge sköter jag ju mig.

Cykla

Blir inte stan idag som det var tänkt. Istället ska pappa köra upp mig till stugan där jag ska klippa gräset och sedan ska jag ta cykeln hem. Rena träningspasset med andra ord, får vara nöjd över det istället ;D Ska fixa lite ny musik på mobilen också, då blir det super!

God morgon!

Ligger i min säng nu och är väldigt slö. Men vädret är tråkigt och jag har tråkigt. Men det blir att gå upp och duscha snart, skrubb och hårinpackning ska det bli också. Sedan lite lunch innan jag och pappa åker till stan. Ni vet, vi var ju så otroligt schyssta mot mamma i fredags, ingen present på hennes födelsedag så det måste vi fixa idag. Dock tror jag ingen av oss vet vad vi ska hitta på, antar att det löser sig.

Senare hoppas jag vi ska upp till stugan så jag kan få hem cykeln. Har ju fått upp ögonen för det nu, det är roligare än att gå så nu blir det mer cykling på träningsschemat vill jag lova.

Nu blir det dusch o allt sånt :)

Trött tjej

Oh, jag är faktiskt trött men har ingen lust alls att gå och lägga mig i sängen. Ganska skönt att sitta uppe så här sent (lite sent är det), var faktiskt väldigt längesen jag gjorde det, även fast jag kan göra det varje dag eftersom jag inte har något jobb.

I morgon, vad ska jag göra i morgon? Allt beror väl på min pappa, det är bara han och jag hemma den här veckan eftersom mamma börjar jobba i morgon. Känns konstigt att de är hemma, jag tror faktiskt de har varit i stugan nästan varje helg sedan början på juni, och nu de senaste fyra veckorna har de bott där hela veckorna. Det har hänt att de varit hemma en eller två nätter på en vecka, annars har de varit borta. Under den tiden har man skött det mesta själv, livat värre. Men i morgon, åker pappa till stan följer jag kanske med. Åker han till stugan följer jag väl också med.. Varför skrev jag ens det här? :D bry, jag är på konstigt humör.. alltså trött o lite borta.

I need you like a heart needs a beat..

Söndag

Jag har lite tappat lusten till att blogga just nu. Men jag kan i alla fall berätta att jag i fredags bestämde mig för att cykla upp till sommarstugan dagen efter, alltså igår. Sagt och gjort, klockan 11:00 satt jag på cykeln påväg upp till sommarstugan, är ungefär 2 mil dit varav 8,5 km är grusväg. Tog mig ungefär 1 timma och 20 minuter :) Gick hur bra som helst på cykelvägen men Dömlevägen och grusvägen var sjukt jobbigt då det är ganska många fler backar där. Men jag kom fram sjöblöt och lerig på vaderna. Men det var kul och i veckan ska jag cykla tillbaka därifrån ;) Mitt knä behöver cykling så jag ska börja cykla till Deje fram och tillbaka några gånger i veckan :) hih.

Imorgon börjar mitt nya liv, som jag sagt de flesta måndagarna det här året. Men på sommaren är det svårt att hålla sig till det nyttiga. Men i morgon börjar mamma jobba så då känns det lite lättare att tänka på vad man stoppar i sig. Så från och med i morgon gäller inga onyttigheter utan enbart nyttig och bra kost, önska mig lycka till. Jag har ett mål och dit ska jag ta mig, jag berättar minsann om det om jag lyckas med det. Men jag SKA lyckas med det nu.

Kan ju fortsätta om dagen igår. Jag mötte ju mamma och pappa i bilen på grusvägen så de fick åka och vända samtidigt som jag cyklade fram till stugan. Sedan åkte vi hem, jag hoppade in i duschen med en gång och sedan blev det lunch. Efter det åkte jag med mamma och pappa ner till Bergvik, gick in på Gina och köpte mig lite. Sedan handlade vi på maxi innan vi åkte hem igen. På kvällen käkade vi oxfilé, färskpotatis, pappas underbara svampsås och massa grönsaker som t.ex grillad majs, sparris och wok. Helt underbart gott! Pappa hade även köpt smultronvin som jag och mamma drack, hur gott som helst.

Idag ska jag städa mitt rum och gå ut och gå med stavar med mamma. Börjar lite idag ju, dock ska jag äta upp äppelpajen som jag bakade igår, sen är det slut på det roliga. ;)

Mamma

Min mamma fyller år idag vilket innebär att jag o brorsan ska åka upp till stugan och fira henne. Blir att sola då vädret är bättre där uppe, bada och sen ska vi spela tennis.. Vet ni hur kul tennis är? Det är nog det roligaste jag testat på. haha.

Nu ska jag göra mig iordning, dra upp brorsan ur sängen och åka iväg.