livet behöver inte vara perfekt.

Har ett tag funderat över varför man hela tiden ska få livet att vara perfekt. Det känns som om man aldrig kan bli nöjd, som om man hela tiden söker efter mer och mer. Jag försöker intala mig själv att livet inte kan vara perfekt, men att det kan vara näst intill perfekt. Jag borde verkligen inte klaga över mitt liv eller det som finns runt omkring mig. Jag har en underbar familj som stöttar och ställer upp för mig, jag har en fantastisk pojkvän som gör varje dag värd att leva. Och jag har vänner som jag vet finns för mig när jag behöver det.

Varför klaga när man har så mycket kärlek omkring sig? Jag vet att jag aldrig kommer att vara ensam, för vad som än händer så kommer alltid min familj att finnas kvar för mig. Men jag hoppas verkligen att jag och Johan håller ihop livet ut, just nu känns det möjligt att vi gör det. När jag tänker på framtiden så är han en del av den.

I alla fall ska jag gå in och göra mig i ordning alldeles snart, sedan ska jag krypa ner bredvid min älskling som redan lagt sig. Han ska upp och jobba imorgon och jag ska iväg och sola med Mia.
På tal om att jag snart får krypa ner bredvid min käraste, det ska jag verkligen vara glad över, är inte alla som har det så bra.

varmt.

Vaknade runt nio idag av att det kokade i mitt rum, ändå hade jag både fönstret öppet och fläkten på. Det är verkligen helt fördjävligt just nu.. är ju trött konstant för att jag knappt sover på nätterna. Hade i alla fall som tanke att bättra på brännan lite idag, men jag orkade bara ligga 20 minuter för att det var så himla varmt. Det fläktade inte ett dugg även fast jag låg nere på gräsmattan.


armen och axeln ser konstig ut.

Har nyss slängt i mig en kebabsallad och ska börja göra mig i ordning samt packa. Ska åka ner till Karlstad idag igen, skönt måste jag säga. Ska åka till Bergvik med min älskling och sen får vi se vad som händer framåt kvällen. Imorgon ska jag sola med Mia och antagligen åka ner en sväng på RixFM festivalen.. Sommaren bjuder på mycket härligt måste jag säga, är skönt att kunna gå barbent och i kortärmat på kvällskvisten :) Det negativa är sömnen bara..

myskväll.


Så här mysigt hade jag och Johan igår-kväll när vi åt kvällsmat. Det blev potatissallad, grillat kött, melon, gurka & tomat. Samt öl och cider att dricka. En helt perfekt söndag i denna värmen.

trasigt kylskåp.

Nu sitter jag hemma i Forshaga och dör nästan av värmen. Det börjar faktiskt bli ganska jobbigt nu och jag känner att min kropp börjar bli sliten, har sovit så otroligt dåligt senaste tiden. Skulle vara lite skönt om det kunde vara svalt på nätterna så man fick lite sömn åtminstone.

I alla fall så är det ingen höjdare här hemma, vårt kylskåp har nämligen gått i sönder så det viktigaste som smör och frukosttillbehör står i vår vinkyl i vardagsrummet. Hoppas verkligen att vi kan få det riktiga kylskåpet lagat snart..

Annars känns det rätt så konstigt att vara hemma, jag känner mig knappt hemma här längre. Jag trivs mycket bättre i Karlstad, allt känns så otroligt mycket närmare där.. Men jag åker tillbaka imorgon igen som tur är, då får vi studiebidrag så Johan ska följa med mig till Bergvik så jag kan få köpa lite. Denna veckan är vår sista lediga vecka innan allt jobb börjar, Johan börjar på måndag och jobbar fram till 31 augusti tror jag(?). Och jag själv börjar mina fem veckor den 13 juli, det innebär fem veckor där jag och Johan endast kommer ses på helgerna. Känns fördjävligt ärligt talat...

måndag.

God morgon!
Jag och Johan har nu börjat vakna till efter frukost och lite tv. Är soligt idag igen och jag vill ut i det fina vädret och hitta på något, men vad har jag ingen aning om. Önskar att mitt studiebidrag hade kommit in på kontot så hade jag kunnat shoppa lite. Är så otroligt sugen på det så det finns inte..

Men nu ska jag duscha och göra mig i ordning.

18:56

Är tillbaka hemma hos Johan igen. Kan inte förstå att det är så varmt ute, när jag klev utanför Johans port kändes det som om jag klev in i en vägg. Fattar inte att det kan vara 30 grader varmt när klockan nästan är sju, brukar det vara så här varmt i juni?

Jag kan hur som helst inte sluta njuta av att livet är så himla underbart. Tror att jag är mest lycklig just nu bara för att jag är i en period där jag känner mig nykär, och mitt och Johans förhållandet blir bara bättre för varje dag som går.
Fast det är inte bara det som får mitt liv att vara så bra som det är, men min ångest är över. Jag hade sådan ångest innan studenten, jag var så fruktansvärt orolig för vad som skulle hända efteråt. Men nu oroar jag mig inte ett dugg, det här kan bara bli vad jag gör det till och jag ska göra det mer än bra. Jag kan börja fundera på hösten när antagningsbeskedet till vidare utbildning kommer, då vet jag ju med säkerhet hur min höst kommer se ut.
Jag ska i alla fall njuta av ledighet i två veckor till, innan det blir fem veckors jobb och massa pengar på kontot.

Nu ska jag börja förbereda min lilla överraskning till min älskling.

söndag.

Johan har precis åkt iväg för att spela golf. Jag själv ska alldeles snart köra bort audin till Christoffer och sedan ska jag åka hem och duscha. Sedan tills Johan kommer hem ska jag värma kött och skära melon som vi ska käka tillsammans med potatissallad. Funderar på att duka ute på balkongen med lite ljus och överraska honom rejält. är 30 grader i skuggan här så balkongen blir perfekt nu.

Men nu ska jag dra iväg med bilen, helt jävla dödsrolig att köra. Kommer upp i hastighet på bara några få sekunder, men har hört att det är 300 hästkrafter i den också, tror jag(?).

åker till stugan.

Idag ska jag och älsklingen åka till stugan o sola, bada, spela fotboll o massa annat mysigt. Har förövrigt precis avnjutit en god frukost som bestod av nybakat bröd från wallinders.

Det här blir en underbar dag :)

sol & bad.

Vilken härlig dag det har varit hittills, tror dock att resten av dagen också kommer att bli härlig. Har solat och badat i stugan, ätit soppa, ananas, vattenmelon osv. Allting där uppe smakar perfekt av någon knasig anledning. Har även fått massa ny färg idag, jag börjar faktiskt bli brun. Jag har alltid varit ljus och inte fått speciellt mycket färg men nu börjar jag faktiskt bli riktigt brun.

Har nyligen duschat och ska göra mig i ordning och packa lite innan jag åker ner till Johan. Vi ska äta ben&jerry och melon, på balkongen eller ute i solen hoppas jag. Sommar och kärlek är en perfekt kombination, jag är så nykär så det finns inte. Och om drygt en vecka har vi varit tillsammans i åtta månader, tiden har gått så snabbt, det var ju nyss vinter..

u21

Trist att Sverige förlorade semifinalen mot England igår. Tycker verkligen att de varit så jävla duktiga, för en gångs skull så har jag faktiskt tyckt att det varit roligt att kolla på fotboll. Dessa killar har underhållt tusen gånger mer än det riktiga landslaget, och de har kämpat på i varje match. Aldrig att det riktiga landslaget hade vänt en match i 0-3 underläge. Är med andra ord tråkigt att det är över nu, hade gärna sett dem i final, för de hade verkligen varit värda att delta i den :)

bastu i mitt rum.

Vilken höjdare att jag vaknade prick 8:00 imorse. Men det går seriöst inte att sova i mitt rum på sommaren, det blir som en bastu där inne eftersom jag har morgonsol. Sover mycket bättre hemma hos Johan om man säger så..

Har tänkt att dra upp till stugan för att sola idag, så kan man kanske bada lite också. Är mycket skönare att ligga där uppe på bryggan än hemma på altanen så är ett rätt lätt val. Får se när jag åker iväg till Johan, vill få mycket sol på mig idag känner jag. Ska i alla fall fixa mig i ordning samt packa lite till sen så är jag helt redo. Har ingen aning om ifall Jesper vill med till stugan heller men ska undersöka saker vid 10:00 ungefär.

längst ut på bryggan befinner jag mig idag.

hemma i forshaga.

Sitter nu hemma i min ensamhet eftersom mamma o pappa är i stugan och lillebrorsan på vift. Är ju trevligt att alla drar iväg när jag väl är hemma, men är nog bara att gilla läget ;) Har insett att jag typ halvt bor hos Johan just nu, har bara sovit hemma tre gånger sedan studenten tror jag. Men jag klagar inte ett dugg, är förbannat skönt att få spendera tid med honom.


Hur som helst var det en jättemysig dag igår. Jag och Johan åkte upp till stugan och åt mat, satt o pratade ute på altanen och rodde lite i båten. Fiskmåsarna som lagt ägg precis nere vid bryggan verkar vara borta nu, himla skönt måste jag säga.


mys med min älskling i stugan.

Idag jobbade Johan till 12:00, fast kom hem väldigt mycket senare än så. Vi har varit ut till Willys idag också och storhandlat väldigt mycket, som inte blev värst dyrt heller. Vi kom nog fram till att fortsätta storhandla där, de få gånger vi gör det. Man känner sig i alla fall lite halvt vuxen just för tillfället, speciellt när man måste laga mat och diska typ varje dag. Jag och Johan behöver väl städa lägenheten också, får nog bli imorgon eller på söndag.

Imorgon ska jag kanske åka upp till stugan och sola och bada lite. På eftermiddagen någon gång åker jag hem till Johan, hinns det med ska jag väl ner och grilla hemma hos hans föräldrar. Kvällen är oklar än så länge, i alla fall för Johans del.

livet är underbart.

Ja, livet är verkligen underbart just nu. Det kan inte på något sätt bli bättre än så här.
Jag har i alla fall precis kommit hem från Kroppkärrssjön där jag och Mia solat sedan 10:00 imorse. Så skönt att umgås med henne eftersom vi kan prata om precis allt. Har faktiskt tagit mig ett dopp också, inte dåligt för att vara mig.
Jag skulle egentligen åkt till stugan med Johan idag för att vara där hela dagen, men så ringde de o behövde honom på jobbet idag o antagligen imorgon. Men istället åker vi iväg när han kommer hem sen :)

Igår träffade jag även Mia, Charlin, Sanna, Robin och Jonathan på stan. Några åt mat på kebabhouse o sen bar det iväg för att åka lite bussbåt med Sanna.

Men nu ska jag börja skära sallad osv. som vi ska ha till vår sallad som ska med till stugan. Får se ifall det trillar in lite bilder imorgon eller så.

det har snart gått två veckor.

Har precis lagt upp massa bilder från studenten på facebook, kan någon fatta att det snart har gått två veckor? Känns som om dagen var här nyss.. Sitter i alla fall och lyssnar på de två låtar som alltid kommer få mig att tänka tillbaka på just studentdagen. Antagligen för att det var dessa två låtar som spelades mest under den tiden jag och Sofie åkte cab.

cykla till Karlstad.

God morgon!
Har precis käkat frukost framför tvn, nu ska jag ta tag i det ena och andra som måste fixas innan jag ska åka ner till Karlstad. Ska inte åka ner som vanligt heller, utan cykla så att jag kan ha min cykel hemma hos Johan. Som tur är så ska vi cykla samtidigt så vi möts :) Blir skönt att röra lite på sig och det blir ju skönt att cykla när det är så fint väder, eller tja, lär nog bli ganska så varmt ändå..

Ikväll ska jag och Johan mysa och se på fotbollen, Sverige - Serbien idag. Imorgon ska jag träffa Charlin, Robin o antagligen Mia på eftermiddagen. Vi ska käka glass och åka båtbuss med Sanna :) På torsdag ska jag och Johan ha en heldag uppe i stugan. Vad som händer resten av veckan märks..

Nu ska jag städa o duscha.

studentbal 9 juni 2009.

Här kommer lite bilder från min studentbal, som är fotade utav min kära broder.















sommar.

Vilken skön dag det är idag. Jag och Johan körde ner xc90n till pappas jobb förut och gick hem sedan, är verkligen sommar ute nu. Vi skulle egentligen ta en tur på stan men Johan fick en klipptid 13:00 så han är iväg och klipper sig nu. Det blir antagligen stan sen istället, och i eftermiddag ska jag faktiskt åka hem till Forshaga och sova där inatt. Önskar verkligen att jag kunde bo i Karlstad på heltid för jag har ändå ingenting att göra i Forshaga ;(

Jaja, ska fundera på mat nu.. kanske skulle äta nere på stan istället? Vore att sitta på en uteservering idag om man säger så :)

Livet är verkligen underbart nu. Sommar, sol och en fantastisk pojkvän.

lördag.

Nu har livet lugnat ner sig en aning och jag har nu en välförtjänt ledighet. Denna veckan har jag umgåtts med Johan varje dag, vi fick äntligen ta in det vi missat under min studentvecka samt allt innan då han pluggat. Vi har även hunnit med att förbereda 50års fest samt att delta i den också. Igår firade jag samma årliga midsommar hemma med familj och släkt, lika trevligt som vanligt.

Har även hunnit med en introduktionsdag inför mitt sommarjobb samt att klippa av mitt hår en hel del. Nu är det bara axellångt och det är så fruktansvärt skönt.

Nu sitter jag själv hemma hos Johan för han är iväg och spelar fotboll med lite folk. Ikväll ska vi mysa framför en film med lite chips o mys. Imorgon blir det hem till Forshaga för att spendera dagen där samt träffa Malin och Lina :)

tisdag.

Nu börjar min onda hals och trycket i ansiktet gå över i en förkylning, känns rätt skönt att få ut allting.. Men ändå väldigt opassande eftersom det händer ganska mycket denna vecka. I alla fall har jag vilat riktigt ordentligt idag och druckit en hel del, har spenderat nästan hela min dag framför tvn och lipstick jungle. Sedan åkte jag och Johan ut till Bergvik, handlade 5 små handdukar, chips och två skålar för 30 kronor. Sedan blev det handla på coop och köpa mat på subway. Har sedan kikat på fotbollen, en skitbra match idag. Är lite mer fart till skillnad från det stora landslaget, u-21 är mycket bättre med andra ord. Heja Marcus Berg!

Imorgon har jag klipptid vid 11:00, då åker nog ett par centimeter hår bort, så himla skönt. Sedan ska jag nog ner till Färjestad och hjälpa Johans familj med det enda och andra inför 50-års festen som är på torsdag.

Men nu ska jag gå och lägga mig i soffan och mysa med min älskling :)

måndag.

Nu är jag hemma efter att först ha varit på intro-dag inför mitt sommarjobb. Och sedan handlade jag lite innan jag kom hem till Johans lägenhet, ska göra köttfärssås till oss när han kommer hem från jobbet vid halv fyra. Är helt slut nu, känner att en förkylning är på gång och min kropp är fruktansvärt utmattad, och dessutom vaknade jag vid halv fem imorse när Johan skulle gå upp och sedan fick jag själv gå upp vid typ 06:00. Men imorgon får både jag och Johan i alla fall sova ut, på onsdag blir det dock klippning klockan 11:00.

Men ska göra i ordning en varma koppen, dra på mig mjukisbrallor och lägga mig i soffan nu.

söndag.

Solen är tillbaka igen, så otroligt underbart. Men mitt i allt detta så känner jag att min hals värker och att jag snorar en aning, börjar jag bli sjuk? Det skulle verkligen inte passa så speciellt bra just nu. Men jag slappnar väl av nu och det är anledningen.. buh. I alla fall så ska jag in i duschen snart och sedan göra mig i ordning. Ska ta bussen till Karlstad vid 13:40 och tillbringa denna dag med min älskade. Antar att den mesta tiden spenderas hemma hos Johans föräldrar.

Men nu ska jag ta tag i saker och ting, bal och studentbilder kommer :)

en början på ett nytt kapitel i mitt liv.

Har inte blivit så mycket uppdatering denna vecka men det finns goda anledningar. Jag har verkligen njutit av den allra bästa tiden i mitt liv, och det har gjort att jag är otroligt trött. Men studentdagen var den allra bästa i mitt liv, och det suger så jävla mycket att man bara får uppleva den en gång. Men jag hade roligt från att jag gick upp 05:00 och tills att jag la mig 03:30.

Kan lova att jag kommer minnas min studentdag resten av livet. Det är helt otroligt att jag är klar med skolan, att jag är fri.
Men det är med glädje som jag ser tillbaka på de här tre gymnasieåren, ser vem jag varit och vem jag har blivit. Jag minns när jag började gymnasiet, vilken blyg och tillbakadragen 16 åring jag var. Och vem jag är idag, fortfarande lika lugn men en mer mogen 19 åring. Jag har misslyckats, jag har gjort framsteg men jag har framför allt lärt känna mig själv och tagit lärdom av allt som jag stött på.

Skapat nya vänskapsband som jag hoppas består en längre tid framöver. Man ska njuta av sin gymnasietid för den är så fruktansvärt underbar, speciellt när man ser tillbaka på det så här efteråt. Men man vet ändå att man en dag måste lära sig att ta tag i sitt liv helt och hållet själv - och det är dags för det nu!

Nu har jag börjat på ett nytt kapitel i mitt liv. Fyra veckors ledigt, fem veckors jobb och antagligen en ny utbildning till hösten. Samt att jag får dela allt detta med mitt livs kärlek, min älskade Johan. Kan det bli bättre?

dagen d.

Jag fattar inte att jag är uppe så här tidigt, jag fattar inte att jag bara sovit några få timmar i natt och jag fattar banne mig inte att jag faktiskt tar STUDENTEN IDAG!!

Nu ska håret och sminket fixas, klänningen ska på och fram för allt ska mössan på. Vid halv sju ungefär blir jag hämtad av Sofie och hennes kille, vi ska åka cab fast vädret ser inte lovande ut. Sedan blir det champagnefrukost hos Magne, vidare mot skolan osv. Kan lova att det inte blir någon uppdatering på hela dagen lång för nu ska det firas trots att jag är så jävla trött!

inför studentbalen 2009.















Hår och smink är gjort av Johanna Boström.
Fler bilder kommer..

nu är det bara studenten kvar.

Balen är över, och kvällen var riktigt trevlig även om det inte alls blev som jag föreställt mig. Men gott sällskap och god mat, samt trevlig underhållning gjorde ändå kvällen till ett minne för livet. Det var riktigt roligt att hela klassen satt tillsammans också.

Bilder kommer, både från familjen och brorsans kamera.

baldag.

Kan säga att det var underbart att vakna idag och se att solen sken. Jag hoppas verkligen att den fortsätter göra det resten av dagen. Är dock otroligt trött idag eftersom det var lite svårt att somna igår pga att man är lite spänd inför den här dagen. I alla fall så dröjer det nog inte mer än en timma eller två innan Johanna kommer hit och börjar fixa mig. Först blir det mitt hår, som lär ta längre tid än förra gången eftersom det ska vara väldigt noggrant och sedan blir det smink. Vid halv fem ungefär ska jag fotograferas utav min bror och sedan åker jag iväg till Mia där vår skjuts väntar, blir även lite fotografering och drickande innan vi åker iväg till Blue moon. Detta kommer bli en toppenkväll med gott sällskap, klagar inte ett dugg.

Men nu ska jag plocka fram allt som behövs för dagen, klänning hänger redan framme och det ska bli roligt att få ta den på sig sen :) Senare under veckan kommer en drös med bilder från hår&sminket, fotograferingen samt självaste balen.

full rulle.

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Det började med att jag och Johan åkte till stan för att fixa ett respass till mig, en liten hårspray, en speciell skosula samt en ögonskugga från make up store. Sedan bar det av hem för att äta lite mat innan jag skulle iväg till skolan. Vi planerade självaste studentdagen och fick lite annan information, sedan blev det fotografering och till sist lite brännboll. Efter det drog jag, Mia och Sofie in till stan, jag o Sofie delade på en kycklingsallad som vi käkade utanför teatern. Sedan blev det en sväng på stan innan vi gick ut till Nöjesfabriken för att kolla när alla skolor förutom SÄG och Tingvalla hade bal. Kan säga att jag är jättetaggad inför min bal som är imorgon, ska bli jätteroligt :)

Imorgon är det fullt upp hela dagen; hår, smink, fotografering samt självaste balen. Hoppas på fint väder också!

söndag.

Är hemma själv i Johans lägenhet för han har åkt iväg för att spela golf en sväng. Jag själv ska slappa och göra scones till han kommer hem. Så ikväll blir det mys med scones, marmelad och te :) Imorgon blir det först stan, sedan skolan och något trevligt bort mot eftermiddag/kvällen. Och resten av veckan är det lite fullt upp så det märks hur mycket uppdatering det blir. Återkommer i alla fall någon gång i helgen med massa bilder.

nationaldag.

Jag och Johan städar lite nu och dunkar musik. Sedan kommer det folk hit och det blir thaimat, drinkar och fotboll. Blir nog trevligt. Men ska umgås med min lediga älskling nu.

hemmagjorda tortillas.

Försöker mig på att göra hemmagjorda tortillas som jag såg i ett program på tvn. Men fan, är ju så jävla svårt så jag gav upp. Eller jag försöker rättare sagt klura ut hur jag ska lyckas med dem, för jag vill verkligen testa. Men ska göra ett nytt försök så får vi se hur det går.

Önska mig lycka till...

väder.

Sitter nu och spanar in vad vi får för väder till veckan, än så länge så ser det ganska lovande ut. Hoppas verkligen att man slipper regn både tisdag och torsdag, vore inte roligt om man såg ut som en blöt hund.



Tisdag ser ju ut o vara sådär på förmiddagen men okej på eftermiddagen o kvällen. Och torsdagen ser ju perfekt ut, lite varmare vore kanske. Bara att hålla tummarna!

21:11

Sedan ungefär 18:00 har jag umgåtts med Malin och Lina. Lite prat och film blev det innan de gick hem, för ungefär 30 minuter sedan. Är skönt att ses kortisar sådär ibland måste jag säga.

Nu sitter jag dock och är jättehungrig. Trodde att mamma skulle laga mat när hon kom hem men inte, så nu måste jag komma på vad jag ska äta för något. Antar att det får bli några mackor, har inte blivit alls många kalorier idag heller så kan äta nästan vad som helst.

snart är det slut.

Alltså varför ska glitter bygga om just när jag verkligen behöver köpa något där? Så otroligt typiskt och luften sögs ur mig totalt. De öppnar ju imorgon men som om jag har tänkt att åka till Karlstad imorgon? Inte vad jag tror i alla fall, så får väl åka ut till Bergvik på lördag och fixa det sista till balen.

Har i alla fall fixat balbiljetten, onödigt stor måste jag säga. Jag hoppas verkligen att den får plats i min balväska. Vi planerade även lite in för nästa vecka. Så nästa vecka ser ut så här:
Måndag: Fotografering med klassen, brännboll med lite alkohol. Samt gå iväg o kika på balen vid nöjes.
Tisdag: Johanna kommer hit och fixar mig, fotografering och sedan bal.
Onsdag: Fixa lastbil på projecta.
Torsdag: STUDENTEN! Champagnefrukost, skola, springa ut, åka lastbil, åka cab, mottagning hemma o sen studentfest på nöjes.

Det är snart slut ju, bara en endaste vecka kvar :o

torsdag.

Så himla typiskt att jag ska vakna jättetidigt bara för att jag får sova ut, men men. Ska ta bussen till stan om en timma, fixa lite saker i stan och hämta balbiljetten, och se ifall det styrs upp något med klassen under helgen eller nästa vecka. Än så länge så händer en massa saker fram till studenten, det gillas. Det är bara en endaste vecka kvar, helt otroligt!

Men nu ska jag fixa håret och styra vidare mot Karlstad.

håruppsättning osv.

Nu är jag hemma efter att först ha varit hemma hos Johanna och Fredrik och provat ut min balfrisyr. Jag blev faktiskt väldigt nöjd över resultatet, fick även mitt läppglans som Johanna beställt till mig. Samt att vi kikade på lite olika skuggor, så på måndag ska jag in till henne på Make up store när hon jobbar och köpa mig en ny. Eller jag ska rättare sagt få en av min kära mamma.

Efter att jag varit hos Johanna och Fredrik gick jag hem till Johan för att se grey's. Åt även lite rostat bröd och pussades lite på min stressade älskling. Men det är bara två dagar kvar innan han är klar med allt pluggande för detta år. Ni som är tillsammans med någon som studerar på universitet osv, vet hur otroligt jobbigt det är när det endast kretsar tenta-plugg i deras huvuden. Jag och Johan har inte umgåtts på RIKTIGT på flera veckor (jag har sovit där och fått lite tid med honom på kvällen), så till helgen kommer jag vara världens gladaste och njuta till 100 %.

Imorgon ska jag åka till skolan för att gå på klassrådet och hämta min balbiljett. Måste även ta en runda på stan och köpa små hårspännen till uppsättningen. Fast tar nog stan innan skolan om jag ska vara ärlig. Sedan på kvällen ska jag umgås med Malin och Lina, var väldigt längesen men ska bli mycket roligt.

Kasslergratäng med bulgur.

Har precis fått i mig lite mat, blev den rejäla maten nu eftersom jag var ganska hungrig. Hittade ett recept som jag gjorde om litegrann och det blev jättegott!

Här är receptet:
1 portion
57 gram spenat fryst 
107 gram kassler 
95 gram tomat 
0.5 msk margarin flytande, 80 % fett 
0.5 msk vetemjöl 
100 gram Låglaktos mellanmjölk milko  
10 gram parmesanost

Tina spenaten. Skär kasslern och tomaten i skivor. Lägg den tinade spenaten i en smord form, lägg sedan på kassler och tomat. Smält margarin och rör ner mjöl och sedan mjölken. Låt koka upp och tjockna till lite, salta och peppra. Strö ev. lite timjan på tomaterna och kasslern, häll över såsen och riv 10 gram parmesan ovanpå. Servera till kokt bulgur.

Detta tillsammans med 195 gram tillagad bulgur är 447 kcal.


 

onsdag.

Nu är jag hemma ifrån Johan, sitter och funderar på vad jag ska göra för lunch. Vet inte om jag ska ta något enklare nu och göra något mer rejält senare eller tvärt om. Ska ju åka iväg sedan för att testa balfrisyr hemma hos Johanna, och där ska jag vara vid 18:00. Efter det ska jag gå hem till Johan och pussa lite på honom innan jag åker hem.

Johan är väldigt gosig. Han gick upp tidigare än mig idag och jag somnade om och vaknade av att han kom och la sig bredvid mig, och började pussa mig på ryggen. Kunde ju inte vaknat på ett bättre sätt än så :)

framtiden.

Har precis varit ute på en promenad på ungefär 25 minuter. Och vad är egentligen bättre än en promenad för att få tid för att tänka och rensa skallen lite? Jag tycker i alla fall att promenader gör att man mår så fruktansvärt mycket bättre, undrar egentligen varför jag inte går mer. Just nu är det ganska mycket som snurrar runt i huvudet också, jag tar studenten om drygt en vecka och jag fattar det inte ens. Det är liksom jag som kommer få njuta av den här dagen i år, det känns ganska mäktigt. Men samtidigt skrämmer det mig en aning när jag tänker på framtiden. Vilka kommer jag hålla kontakten med? Vad händer till hösten? Hur kommer mitt liv se ut om sex månader?

För ett år sen visste jag att det var skolan. Men nu vet jag inte ens om jag bor kvar hemma, eller i en annan ort, om jag pluggar på någon av linjerna jag sökt, om jag arbetar eller är arbetslös. Men samtidigt är framtiden så himla spännande, det enda som stoppar mig är pengarna, annars kan jag göra nästan vad jag vill.


Nu hoppas jag Johan är klar så vi kan mysa lite innan vi ska sova. Blir att ta en skön dusch också.

20:41

Mina scones blev faktiskt riktigt goda, till och med Johan gillade dem. Nu sitter jag och har tråkigt eftersom Johan tenta-pluggar, ska bli skönt på fredag när han är helt klar med allting.

Är jättetrött och hade tänkt att kika på en film vid 22:40 men tror bannemig att jag inte orkar det. Vore ju bra om jag orkade hålla mig vaken fram till 22:00 i alla fall.

Och anonyma kommentarer som trycker ner, orka vara så fruktansvärt fega att inte våga stå för er åsikt. Skit samma om min vikt är mer imorgon, veckans vikt var ändå en klar förbättring och jag är nöjd. Mitt mål just idag, imorgon och dagen efter är inte att minska utan att jag tänker på vad jag stoppar i mig. Blir så jävla trött på folk, håll käften om ni inte kan stå för era åsikter!

17:12

Sitter nu och väntar på att klockan ska öka takten så jag kan ta bussen ner till Karlstad. Solen kikar faktiskt fram lite så går nog upp till centrum som vanligt. Sedan väl i Karlstad ska jag handla eftersom jag har planerat att testa ett par nya smala scones hos Johan. Bara att hoppas på att de är goda så man kan göra dem i fortsättningen :)

Men nu blir det att packa i ordning min väska, tror bannemig träningsdojorna åker på med en gång idag. Har världens skönaste träningsskor måste jag säga. Provade ut dem på team sportia där man fick stå på en platta som kände av hur man belastar foten, ut efter det kunde man ta fram en sko som passar mig. Förutom att den är helt utpassad så är den otroligt lätt och snygg också! Ett tips är att göra detta för att få så bra skor som möjligt, är väldigt viktigt om man promenerar eller springer mycket. För mig är det extra viktigt då jag har så dåliga knän som jag har.. Bör egentligen gå i dessa skor jämt.

Nog om detta, dags att packa som sagt.

bra dag än så länge.

Efter helgens onyttigheter kunde jag ändå vara nöjd när jag ställde mig på vågen imorse. Veckans vikt innebar att jag totalt gått ner 0,5 kg, det är alltså 3,5 kg kvar till mitt första mål och 5,5 kg kvar till mitt andra. Detta gjorde mig väldigt peppad, dessutom åt jag ganska sen lunch idag vilket gör att jag inte kommer behöva äta lika mycket senare. Tänkte ta en runda uppe i rudsskogen sedan också och hoppas att Johan vill följa med som sällskap.

Annars var det enbart en historialektion idag som slutade vid 11:00. Mia och jag gick och lämnade in våra böcker och sedan åkte vi in till stan. Vid 12:00 gick jag till Viken för att möta upp mamma och beställa tårtor till min student.

Har för övrigt fått helg nu eftersom alla lektioner är slut nu, ska väl bara åka in till skolan en snabbis på torsdag, tror jag i alla fall.

21:15

Eftersom jag är inne i mitt vikt-tänkande så kan jag glädja mig själv med att jag bara ätit 1109kcal idag. Jag ska kämpa nu, jag ska verkligen fixa det! Fast jag kommer tillåta mig själv att dricka alkohol fram tills studenten är helt klar.

Annars är jag lite rastlös nu, canal digital funkar inte o jag har lust att se på film. Får med andra ord hitta på något annat istället, kanske lägga sig till och med. Blev sent igår och upp tidigt imorse så är faktiskt ganska sliten.

frustration.

Idag bestämde jag mig för att ta tag i min lilla viktnedgång, inte för att jag egentligen är i så stort behov utav det. Utan för att jag verkligen vill klara av det. Jag vill så gärna klara av ett mål jag sätter upp, för jag är så fruktansvärt dålig på det.

I April blev jag medlem på viktklubb.se, det gav mig motivationen tillbaka och jag lyckades gå ner ett kilo första veckan. Jag var verkligen så nöjd och fortsatte kämpa, men sen kom det allt för mycket i skolan, jag åkte bort och sedan har det bara gått utför. Mitt mål var -6 kg men jag har nu bara lyckats gå ner 0,2 kg.

Jag har velat fram och tillbaka och har stoppat i mig alldeles för mycket onyttigt den senaste tiden, det finns liksom ingen hejd. Men idag har jag faktiskt bara ätit 616 kcal och jag ska på en dag äta 1300 kcal, detta har peppat mig rejält. Och jag har bestämt mig för att göra en egen veckomeny och se om det hjälper mig att hålla mig till det kaloriintag jag ska hålla mig till enligt viktklubb.

Men varför försvinner motivationen så fort? Jag har ju hjälpen precis rakt framför mig men tar det inte på allvar. Jag har fram till den 17 juli på mig att verkligen försöka. Jag ska i alla fall försöka gå ned fyra kilo, bara för att se att jag kan. Visst, nu kommer bal, studenten och allt annat men jag ska ändå försöka. Jag vill inte ge upp bara för att jag äter mer en dag. Fram till 17 vill jag ha nått mitt mål, -4kg, och går det bra kan jag lika gärna kämpa 2 kg till. Jag bara måste klara det här...

14:42

Nu har jag nästan precis kommit hem ifrån skolan. Sitter med mina balskor som jag försöker gå in någorlunda innan det är dags att använda dem, vore ingen hit att få skavsår under kvällen. I alla fall var historialektionen ganska ovärd att vara på, för det första var vi typ 11 stycken eller något också lyssnade vid på massa gammal musik under hela lektionen.

Vad jag ska hitta på nu vet jag inte, vågar inte gå ut och lägga mig i solen eftersom jag varit i den i två dagar nu och är ganska röd. Behöver nog inte vara helt jätteblek på balen och studenten i alla fall.

Blir i alla fall lite mellanmål nu :)

måndag.

Sitter hemma hos Johan nu och gör verkligen ingenting. Hade tid hos tandläkaren vid 9:00 så fick gå upp vid 7:15, snacka om att jag är trött och sliten nu. Dessutom är det verkligen jättevarmt ute och jag kokar. Fattar inte hur jag ska orka med att sitta i skolan mellan 12:45 och 13:50 :o Är väl iofs bara att bita ihop och gilla läget, är ju ändå de sista lektionerna nu. Ledig ons-fre, mycketmycket skönt måste jag säga.

Men nu ska jag gå o köpa mat.