Onsdag

Jag har nu jobbat i tre dagar, har det vill säga sju dagar kvar på mitt vikariat. Är verkligen jättejobbigt att gå upp halv fem och cykla till jobbet. Det är liksom kolsvart och iskallt ute, imorse var det -1,3 grader när jag skulle cykla. Kan ju säga att det blev vinterjacka och vantar på.

Annars surar jag lite nu, jag läser ju denna förbenade naturkunskapen på distans. Och det känns som jag spyr på läraren snart, jag skriver, och jag svarar på allt hon frågar efter plus lite till. Men ändå blir hon aldrig nöjd, inte konstigt att jag skiter i det när hon är så himla negativ. Jag har en hel del kvar att göra denna vecka, heja mig! Och dessutom matten som går jättesakta, men har ju ingen miniräknare så det går ju inte heller. Kommer väl funka bättre när jag slutat jobba och kan vara hemma hos Johan och plugga, och låna hans miniräknare (han behöver den hemma).

Borde kanske ta tag i lite naturkunskap ändå, men har ingen lust, för jag blir så sur på det. Ge mig helg istället, och min lön! Blir underbart att få en go lön i november, nom!

Nä ja är minsann lite depp alltså, vill bara få allt färdigpluggat så kan jag köra på sen.

Söndag

Sitter nu hemma vid köksbordet och har för första gången på riktigt länge söndagsångest. Kanske för att jag skjutit upp massa plugg, eller ja, tiden har kanske inte riktigt funnits heller. Inte så som jag velat i alla fall. Men jag ska jobba imorgon också, känner inte för det alls. Gå upp vid 4:40 varje morgon är ingen hit direkt, men som tur är, är det bara två veckor det handlar om så det fixar jag. Men kommer bli tufft att jobba och sedan åka hem och sätta sig med massa plugg, usch. Därför försöker jag få undan lite nu, men det går inte snabbt framåt kan jag säga.

I alla fall, till något positivt. Har tillbringat torsdag tills idag med min älskling. I torsdags kom han hit, och hade dessutom med sig en blombukett till mig, hur söt och underbar får man egentligen bli? På kvällen fick vi hockeybiljetter av pappa så vi använde ju dem såklart, fast gick hem efter två perioder eftersom matchen va så dålig. Istället åkte vi ut till Bergvik och handlade på coop, så vi skulle slippa göra det på fredagen istället. I fredags pluggade jag lite och sedan åkte vi till stan för att fixa lite småsaker. Bland annat var jag och hämtade ut mina linser och fick ett par riktiga solglasögon värda nästan 500 kr med mig hem också. De hade något erbjudande för de som beställde linser för ett halvår, så man fick glasögonen. Sedan åt vi god mat innan vi drog iväg till Marcus och Ida och spelade poker, det var trevligt. Igår hände inte så jättemycket, jag åkte hem för att sedan åka tillbaka till stan vid nio-tiden. Har tillbringat hela dagen tillsammans idag, riktigt välbehövligt eftersom jag jobbar hela veckan och då kan vi inte ses.

Men det är dags för mig att börja blo ner i böckerna igen och hoppas på att få något gjort. Lär sova en aning bättre då i alla fall.

Tisdag

Denna vecka har börjat riktigt bra. Igår vid tre-tiden ringde min arbetsledare från mitt sommarvikariat och undrade ifall jag kunde hoppa in som vikarie i två veckor. Och jag tackade självklart ja och börjar jobba på måndag i två veckor framåt, blir bara hårt med de tidiga morgnarna, speciellt när det är mörkt.
I morgon skall jag iväg och stämma av lite med den jag ska vikariera för, och sedan blir det plugg resten av dagen. Ska jobba undan så mycket som möjligt så att jag kan umgås mer med Johan sen när det närmar sig helgen. Sen kommer vi inte ses på typ en vecka, det kommer bli jobbigt.

Men är dags för att runda av dagen nu, ska lägga mig i sängen och läsa i Män som hatar kvinnor. Måste verkligen ta tag i den nu eftersom mamma köpte filmen idag. Jag tänker minsann inte se filmen utan att ha läst boken, drygt att den är så tjock bara. Nog om det, behöver trots allt ladda batterierna för en skapligt hård dag i morgon, i alla fall för huvudet.

God natt!

Måndag

Har ganska nyligen kommit hem från min handledning borta på lärcentrat, gick bra måste jag säga. Fick en genomgång av miniräknaren, håll seriöst på att strypa den förra veckan eftersom den inte ville samarbeta med mig alls. Men nu funkar det och alla uppgifter gick genast mycket lättare, matte är så jävla roligt när man fattar hur man ska göra.
Snart ska jag ta tag i naturkunskapen, fixa redovisningsuppgift samt göra min labb, har kvar det från förra veckan eftersom jag inte hann med det då. Efter det är det bara att börja med veckans kapitel, kommer in på biologi snart, kan ju säga att det är mer min grej än kemi iaf, usch usch!

Vid halv fem åker jag iväg till Johan, får se ifall båda ska på hockey eller ifall han bara går eller om båda två stannar hemma o ser på tvn. Jag är så himla nöjd att hockeyn börjar igen, tycker verkligen att det är skoj :) I morgon ska vi ha pluggdag, vi är duktiga.

Torsdag

Här kommer lite uppdatering, blir bara mindre och mindre aktiv med bloggen tror jag. Känns som om jag inte har tid för något längre, när jag egentligen borde ha all tid i världen. Och jag har kommit in i en rätt så jobbig period nu, eftersom jag får sova ut dag in och dag ut så är jag supertrött. Antagligen för att jag gör alldeles för lite på dagarna och min kropp har börjat "förslappa" sig lite som mamma säger. Behöver egentligen gå ut och köra rejäla konditionspass varje dag så jag blir sliten, och sen piggare.

Har även lite för högt blodtryck igen, eller ja, mitt övertryck är högt normalt eller vad man ska säga. Behöver inte gå på några blodtryckskontroller mer i alla fall. Vet bara att jag måste ändra vissa saker i mitt liv nu, och det hoppas jag går bra.

Pluggandet går segt, men antar att det också kommer bli bättre snart. Ska snart ut och gå i spåret med mamma, det ska bli mycket skönt. Också ska jag göra i ordning en kesoröra som jag ska äta senare med avokado.

12 goda skäl att börja löpträna

1. Ditt immunförsvar
Är du trött på att jämt och ständigt smittas av bakterier och virus? Då kan löpning vara lösningen. Undersökningar har visat att en halvtimmes löpning varannan dag stärker immunförsvaret så att du får bättre immunförsvar mot allt - från vårförkylningar till hjärt-kärlsjukdomar. Men överdriv inte! Tuff motion kan fungera stick i stäv mot vad man tror om kroppen inte hinner återhämta sig efter ett pass.

2. Ditt humör
Springer du ett par gånger i veckan kommer du att tycka mer om dig själv. Andra kommer att lägga märke till att du är mer energisk och utåtriktad. Undersökningar visar att löpare har större tålamod, är mer välbalanserade och optimistiska och tycker mer om sig själva än icke-löpare.

3. Du sover bättre
Du sover helt enkelt bättre efter en dag då du har varit ute och använt din kropp, rensat hjärnan och fått massor av frisk luft.

4. Din stressnivå
En löprunda är ren avstressning. För det första frigör kroppen endorfiner, sitt eget "avslappningsämne". För det andra är du under löprundan helt fri från störande moment - inga grannar, inga barn, inga kollegor, ingen käresta. Ingen tv. Inga ringande telefoner. Du kan koppla av fullständigt.

5. Sexlivet
Om du fungerar som de flesta människor gör så får ditt sexliv en kick när du börjar löpträna. När du springer utsöndrar kroppen avstressande ämnen. Löpning är bra för både kropp och självförtroende. Alltihop bidrar till att tända lusten - en biverkning som många idrottare kan intyga. Och det gäller också deras partner. I sexundersökningar avslöjar folk att deras partner har blivit mer attraktiva och mer på alerten sedan de har börjat löpträna.

6. Ny luft i lungorna
Lungorna är inte vad de har varit. I varje fall inte om du har passerat 25. Därefter försämras lungornas förmåga att uppta syre, sakta men säkert. Den utvecklingen går inte att hejda men du kan stärka lungorna ganska markant om du fyller dem rejält med frisk luft på löprundan.

7. Din energinivå
Energi föder energi. En löprunda stärker kroppen, klarnar hjärnan, gör dig pigg och ökar koncentrationsförmågan - alltsammans energigivande.

8. Du blir kreativ på jobbet
Har du stressigt på jobbet så är förmodligen en halvtimmes löpning en bättre investering än en timmes övertidsarbete. Undersökningar tyder nämligen på att kreativiteten ökar vid motion. En snabb löprunda laddar de mentala batterierna och ger ny inspiration.

9. Du förbränner fett
Löpning är en av de absolut effektivaste motionsformer som finns om din ambition är att gå ner i vikt. Om du varierar träningen så att du ibland springer en snabb, kort sträcka och ibland en längre i ett något långsammare tempo är kaloriförbränningen maximal hela tiden. Tack vare variationen hinner kroppen inte anpassa sig utan bränner hela tiden maximalt antal kalorier.

10. Ditt hjärta
Var tredje person riskerar att dö i någon hjärtsjukdom. Men om vi rör på oss bara lite mer så sjunker risken radikalt. När du springer blir hjärtat starkare eftersom det då tvingas pumpa runt extra mycket blod i kroppen. Och då faller ditt blodtryck också.

11. Du får bättre balans
När du springer är det full fart på kommunikationen mellan muskler och hjärna. Det hjälper till att utveckla nervbanorna mellan hjärna och muskler så att finmotorik och balans förbättras.

12. Dina leder och muskler
Varje gång du sätter foten i marken blir muskler, skelett, ledband och senor i benen lite starkare. Skelettet blir kraftigare för att kunna klara av stötarna när foten sätts i underlaget. Senor och benhinnor förstärks för att inte brista. Och ledbanden blir stramare och musklerna starkare för att klara av strapatserna.

KÄLLA:
iFORM

Jag funderar som vanligt.

God morgon!
Har precis käkat en god smoothie gjord på hallon och färsk mango, plus lite vaniljyoghurt då såklart. Ska snart in och fräscha upp mig och sedan sätta mig med matteböckerna och naturkunskapsboken. Idag ska jag få undan mycket har jag tänkt, vore ritkigt skönt eftersom pluggandet har gått dåligt i två dagar nu. Egentligen börjar inte min distanskurs i naturkunskap förrän på måndag men jag vill vara rejält redo tills dess plus att jag på fem veckor ska läsa in 230 sidor(!) eller va det är. Fattar inte riktigt hur jag ska kunna göra ett slutprov på det, hur ska jag kunna lära mig allt egentligen?

Funderar även flitigt på vad jag ska börja plugga, eller om jag ska plugga överhuvudtaget. Jag vet att jag ska göra det jag vill och känner för. Men jag tänker på Johan också, vill ju att han ska ha möjlighet att åka med mig ifall jag flyttar. Kanske ska satsa på nästa höst istället? Kanske läsa företagsekonomi a och b på komvux i vår. Vet inte riktigt faktiskt.. Jag har så många funderingar och tankar just nu. Vet ifall vilket spår jag ska satsa på, det känns så himla rätt.

Men måste sätta igång nu för vid tolv ska jag och Johan tvätta våra sängkläder så de blir rena tills kvällen. Vi ska ut och springa en runda också, härligthärligt! Och laga mat.. shit vad vuxen jag känner mig.

Onsdag

Hallå!
Här har det gått några dagar sedan jag uppdaterade. Hade en mysig helg, mamma mia med mamma i fredags. På lördag blev jag överraskad av Johan, massa god mat och lite vin blev det. Han är helt underbar. I måndags var jag på handledning och sedan fick jag stanna hemma eftersom jag skulle på möte hos arbetsförmedlingen igår, men det blev inställd så ska dit på fredag istället. Åkte hem till Johan igår på kvällen så sitter hemma hos honom nu.

Har jordens träningsvärk idag för jag var ute o sprang igår, fan vad otränad jag är egentligen. Ska i alla fall ut och springa imorgon med, då ska Johan med som tur är, blir nog roligare då.

Men nu ska jag duscha o göra hårinpackning. Sedan blir det matte c och naturkunskap b tills Johan kommer hem.

Kan jag lyckas nu?

Jag tränade igår, och gjorde dessutom ett rätt så jobbigt konditionstest, och kondisen är inte lika kass som jag trodde. Men dock har jag fått träningsvärk idag, i mitt högra knäveck. Det känns som om det vore totalt omöjligt, men icke! I och med det så måste jag ut och röra på mig idag så att det försvinner, tänkte ta med Johan på en promenad sen när han kommer hem. 6-7 km hade jag tänkt, nu tusan ska jag börja ta tag i detta. Jag har gått upp typ fyra kilo sen studenten. Fyyyy!

Visst, på sommaren är det svårt att hålla sig undan allt gott. Men nu har jag försökt tänka på vad jag äter ett tag, och det går rätt så bra. Jag får synda en gång i veckan - lördag! Annars ska mitt liv fyllas med frukt, grönsaker och träning nu. Måste även försöka mig på löpning igen, och se ifall mitt knä håller. Tänkte göra ett nytt konditionstest om några veckor igen också. Egentligen vill jag bli hälsosam och tränad och se viktnedgången som en bonus.

Jag får ge allting lite tid och bita ihop, för det är inte omöjligt, jag skulle verkligen kunna fixa detta.
Idag blir det i alla fall; matte c, promenad, matlagning och gos med min älskling såklart!

Onsdag

Sitter ensam hemma hos Johan nu, lite trist faktiskt. Men det lär inte dröja innan han kommer hem. Ikväll ska vi äta färskt bröd och tsatziki, kanske dippa grönsaker också. Och se på film och ha en underbar myskväll, det gillas. Båda två är ju lediga från skolan resten av veckan och det är riktigt skönt, men vi måste ändå plugga lite.

Men ska ta och ringa min pappa nu och höra ifall han har fixat hotell åt mig och Johan.

Tisdag

God morgon, god middag eller vad man nu säger.
Känns dock som morgon eftersom jag är trött och sliten trots en massa, massa sömn i natt. Vad är fel tro?

Igår tillbringade jag större delen av dagen tillsammans med Lina, min vän sedan förskolan. Är alltid roligt att träffa någon som man vet om att man alltid har roligt med. Blev en trevlig dag på stan med shopping och lunch. Köpte min efterlängtade höst-/vinterjacka, den kommer nog funka under de milda vinterdagarna i alla fall. Sedan blev det några t-shirtar som alltid är bra att ha.

Nu har jag precis sett på film och väntar på att Johan ska komma hem från skolan. Vad vi ska göra idag vet jag inte, har lust att sova här i natt med så får se ifall jag kanske gör det. Men ska duscha och göra mig i ordning nu i alla fall.