Slut

Har precis kommit hem från allt flyttande, redan vid elva började vi och har hållt på hela dagen. Är så otroligt slut så det finns inte. Sitter själv hemma hos Johan nu och håller på att värma en paj i ugnen, är verkligen jättehungrig så ska bli otroligt gott med något i magen. Blir lite cheeseballs och cola också, sen ska jag bara vänta på min älskling som kommer om typ en och en halv timme.

Lördag

Uppe i tid, solen skiner och jag är rätt pigg ändå. Ska hjälpa bror att flytta, dock pajade bilen mitt på Johans parkering igår. Väldigt lyckat, får hålla tummarna för att den startar sen. Annars får jag väl glida brorsans saab idag, inga fel egentligen.

Nu blir det promenad ner till Pekås för att köpa frukost.

Nyttan med kon

Hittade den här uppsatsen i min mailkorg, tydligen en mellanstadieelev som skrivit denna. Läs och njut, haha!


Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.
Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.


På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.


På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.


På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.


Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.


Kon har fyraben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.


Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.


Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.


Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

Trevlig kväll

Har precis kommit hem efter en jättetrevlig kväll med Sanna och Emma. Blev tacos, wii, snack och massa goda skratt. Sådana här kvällar behövs, oftare. Tack för ikväll tjejer!

Nu ska jag sova, imorgon är det lite fullt upp har jag en känsla av. Och resten av helgen med dessutom.

God natt.

Torsdag

Sovit hos Johan inatt, det var mysigt. Idag tog vi en promenad ner till Norrstrand och köpte frukost. Åkte ifrån honom vid 13:00, hämtade pappas bil vid hans jobb också åkte jag hem. Ikväll ska jag antagligen umgås med Sanna och Emma, eller ja, det lär bli. Vid elva tiden ska jag hämta pappa.

Imorgon ska jag försöka plugga på förmiddagen och på eftermiddagen blir det sminkning som sagt, sen åker jag till Johan. Ska umgås med honom ända tills på tisdag, mycketmycket skönt.

Onsdag

Äntligen onsdag vilket innebär att jag ska få umgås med Johan idag, har längtat som bara den. Dock är det några timmar kvar tills jag ska dit.
Men nu har det lugna på mitt lov börjat lägga sig, i morgon ska jag väl enligt planerna ut och äta och bowla med tjejerna i klassen. På fredag ska jag iväg på sminkkväll med Johanna, hon som ska fixa mig på balen. På lördag ska jag och Johan hjälpa Christoffer & Sofia att flytta, på söndag ska nog jag och Johan slappa hela dagen och sen på måndagen ska jag fota med Mia samt umgås med älskling. Sen är lovet slut.. :o Måste hinna plugga någonstans mitt i allt också.

Borde käka någon lättare lunch nu. Ikväll blir det i alla fall pizza, huhu (a)

17:09

Här sitter jag och drygar, samt njuter av att ha lov. Hoppas min pappa kommer hem med program till datorn sen så jag kan börja jobba på bladet jag ska göra till FIF. Är fortfarande helt förvirrad vad det ska innehålla och min pappa är lite svår att kommunicera med, haha.

Senare ikväll ska jag försöka göra religion, så den blir klar snart. I morgon får jag äntligen träffa Johan, som jag längtar efter honom! Nu ska jag besöka soffan och slappa. nom nom.

16:33

Ge mig sommar nu

Jag längtar till sommaren.
Studenten, solen, värmen och stugan!
GE MIG NU!


Min bror fiskar vid stugan i somras, hur härligt som helst!

Tisdag

Vad blir det? Jag har lov men går upp klockan åtta. Och inte bara det, jag har pluggat naturkunskap och kan nu nästan hälften av frågorna! Provet är om en vecka och jag har redan börjat plugga, måste slagit mig. Idag händer nog inget speciellt, är skönt att bara ta det lugnt. Hade tänkt att gå ut och fota med solen försvann och då fick jag inte längre någon lust. Borde kanske göra klart religionen och textkommunikationen också, tror jag ska få betyg på textkommunikationen snart (fick det ju uppskjutet pga stressen).

Kanske ska slappa lite i soffan nu, vore ganska så skönt :) En promenad borde jag ta också.

19:39

Första dagen på lovet är snart slut, och jag har för en gångs skull gjort något vettigt. Tänkte sätta mig och skriva ihop naturkunskapen nu också så har jag varit ännu mer duktig :)
Men tycker fortfarande att det är så jäkla trist att jag inte kan vara med Johan :( och det kommer inte bli mycket nästa vecka heller för då har jag full rulle i skolan.Sen när jag har det lugnt har väl han säkert mycket plugg, så himla typiskt. Men det är bara att bita ihop och njuta av den tiden vi ses :) Han är ändå världens bästa.

Nu ska jag göra mig lite rött te :)

15:49

Dagen blev inte som jag tänkt riktigt, istället fixade jag till något som jag behövt göra hur länge som helst men dragit mig för. Men nu har jag fixat i ordning inne i min garderob, nu kan jag gå in i den igen!

FÖRE


EFTER

är mycket nöjd!

Insåg även att jag äger ganska många skor/stövlar (16 st) och jeans (13 st).


en liten skara skor..

Måndag

Första dagen på lovet kan man väl säga, hur skönt som helst! Ska nog bara ta hand om mig själv idag, typ göra hårinpackning, skrubba hela kroppen, ta hand om ansiktet och mina naglar. Detta vädret gör mig dock galen eftersom hela mitt ansikte är hur torrt som helst och inte spelar det någon roll om jag smörjer in mig hundra gånger. Och nu har jag även fått något utslag under ena ögat. Hoppas verkligen mina produkter kommer denna vecka så jag kan få ordning på det här.

Kanske skulle försöka fota lite nu också när jag har d80n hemma.. Får se ifall det trillar in något roligt senare, har dock inget PS så jag kan pilla med bilderna, buh.

Älskling



Du och jag älskling.
Låt det alltid vara så.
Har aldrig varit så lycklig som nu.

En underbar helg

Haft världens bästa helg, tillsammans med min bästa.



Här är min bästa


Gjorde hamburgare igår, nomnom.


Och myste med lite ljus såklart

Söndag

Nu är jag hemma efter att ha spenderat en hel helg tillsammans med min bästa. Känns dock en aning surt att vi inte kommer kunna ses på nästan hela mitt lov, vem var så otroligt dum och satte datum på tentorna just denna vecka? Kommer dock få sakna varandra en hel del, men på onsdag antar jag att vi ses.

Idag tänker jag inte göra ett smack, ska bara njuta av ledigheten och ta det lugnt.
Samt sakna min älskling.

16:35

Nu gör jag och Johan hamburgare, nom nom!
Ska låna d80n av min kära broder under veckan så ska dra med mig Johan ut och fota lite.
Skönt med lov i alla fall.

Lördag

Sitter hemma hos Johan nu som precis har satt sig för att plugga. Vi var på Bergvik redan vid klockan 10:00, hur knäppt som helst egentligen, haha. Men vi köpte frukost och mat till senare, hamburgare blir det faktiskt :) Vi ska laga mat och gosa och när hockeyn är slut ska jag köra hem pappa och sen åka tillbaka hit. Efter det ska jag försöka tvinga ut Johan så vi kan åka lite pulka, får se om han har lust.

Nu snart har jag tänkt att diska och börja med maten, så slipper min älskling tänka på det.

Helg

Sitter hemma och njuter av att jag har flera dagars ledigt framför mig. Ska äta mat med min familj idag, sedan åker jag ner till Karlstad och Johan. Vi ska över till Marcus och Ida idag för att se på let's dance, var ett tag sen vi var där faktiskt. I morgon vet jag inte vad som händer, men är väl tänkt att jag befinner mig där nästan hela dagen också åker jag över till Christoffer och Sofia en sväng. På kvällen ska jag skjutsa hem pappa från hockeyn och sedan ska jag och Johan laga mat tillsammans, mysigt vill jag lova :)

Har även fått ett jobb, ska göra en broschyr åt Forshaga IF! GÖTT!

Lov

Nu har man äntligen fått ett efterlängtat lov, känns mycket skönt att få bara ta det lugnt i en hel vecka samt sova en del. Flöt på otroligt bra i skolan idag, var klar med veckans uppgift redan innan klockan elva. Piktrogram för OS gällde, Vancouver 2010 för min del. Blev helt okej, blev  i alla fall nöjd med affischen som jag gjorde senare. Efter det drygade jag och Sofie ända fram till strax innan ett då vi drog in till stan för att ta 13:05 bussen hem.

Idag ska jag mysa med min älskling, har inte träffats så mycket i veckan så längtar hur mycket som helst efter honom. Vill dra ut honom i snön, hihi.

Puss på sol, snö och lov.
(Okej, nu är det faktiskt mysigt med snö.)

Torsdag

Sitter hemma hos Johan nu, har dock inget roligt att skriva. Är jättetrött och ska inom kort krypa ner i Johans säng, dock ensam ett tag framöver tror jag. Han ska väl plugga några timmar till.

Onsdag

Emma och jag jobbade effektivt med projektarbetet till strax efter halv tolv. Var en såndär otroligt bra dag när allt fungerade och man i stort sett kunde gjort klart alltihop. Men båda två var skapligt trötta och hungriga så vi bestämde oss för att ge oss. Åkte med Emma in till stan och köpte mig en kalender, har bestämt mig för att börja strukturera upp lite mer i mitt liv nu. Dags att börja planera med andra ord! Tog sedan bussen hem till Johan vid typ tolv och var där i två timmar innan jag åkte hem.

Ska dricka upp mitt kaffe nu, är andra gången på två dagar som jag dricker kaffe. Vad händer?


Projektarbete

Sitter i skolan tillsammans med Emma och jobbar med projektarbetet, går faktiskt framåt riktigt bra nu. 
Annars har jag hur mycket träningsvärk som helst, kan knappt röra kroppen. Lyckas alltid få träningsvärk av idrotten, heja mig!

Men nu ska jag fortsätta vara effektiv och få in massa bilder i indesign :)

Män som hatar kvinnor

Nu är jag hemma igen, har precis slängt i mig lite mellanmål och nu snart tänker jag flytta till sängen och börja läsa "män som hatar kvinnor". Den har ju biopremiär 27 februari tror jag det är och jag vill se den, fast läsa boken innan såklart. Så nu när jag ändå inte har något annat för mig ska jag läsa, har massa böcker som jag sagt åt mig själv att läsa och som jag fått men som bara ligger och dammar. Dags att ta tag i det kanske, gillar att läsa när jag väl har kommit in i det.

13:07

Sitter i skolan nu och försöker få lite religion gjort, går sakta men säkert framåt. Provet förut gick faktiskt helt okej så det ska väl egentligen inte vara något att oroa sig för. Ska försöka sitta med religionsuppgiften fram till typ halv tre då naturkunskapen börjar, sedan känns det som om veckan är gjord. 

Men nu är det dags att få lite gjort..

Tisdag

Efter att ha somnat vid typ 1:00 och vaknat av mig själv 6:30 så är jag verkligen trött. Och inte det minsta taggad för den här dagen, får se hur allting går. Behöver verkligen träffa min älskling nu!

Men måste lägga på ett kol nu eftersom Sofie kommer och hämtar mig 7:50, dags för idrott nu på morgonen, inte ens taggad för det som är veckans roligaste lektion :o

Kanske blir mycket bättre när jag kommer till skolan och träffar folk, hoppas på det.

Dålig dag...

En dålig morgon gav en dålig dag, så varför skulle dagen sluta bra?
Historian kommer gå åt skogen och jag är inte det minsta positiv.
Skulle kanske försöka sova, om jag ens orkar det.

Fan..

Måndag

Fy vad jag är trött, ändå har jag sovit jättebra i natt. Hade lektioner från 9:30-13:30 idag, sedan åkte jag med sofie hem och satte mig med historian direkt. Har prov imorgon på imperialismen och första världskriget, har redan pluggat i två timmar och har kommit igenom 12 sidor och jag har antecknat som bara den, och är en aning slut i huvudet nu. Men har en paus nu och sedan ska jag sätta mig igen.. Lika bra att kämpa på och sedan njuta av att provet är gjort i morgon.

Känner att sportlovet är efterlängtat fast efter lovet är det en hel del saker, lika bra att bita ihop de sista månderna innan studenten. Men motivationen ligger på noll just nu och jag är så sjukt lat, vet inte vad som blivit med mig.
Har i alla fall fixat så jag får göra nästa historiaprov tidigare så kan jag åka till Göteborg 8-10 maj med Johan :D

Seven pounds

Vill bara tipsa om denna filmen som är otroligt bra!

Söndag

Jag hade världens bästa dag igår. Är väl inte så svårt när jag har en otroligt underbar pojkvän. Vi tog en mysig promenad till Färjestad, lagade mat, kollade på hockey, kollade på film och myste järnet. Dagen kunde inte blivit ett dugg bättre. Och idag fick det bli en mysig promenad i solen ner till Wallinders, dock var det så kallt att det riktigt gjorde ont i kinderna.

Nu sitter jag hemma och är ganska slö, har pluggat litelite historia men ska plugga senare ikväll när Johan ska se på fotboll. Ska ju åka dit om en timme, efter det ska vi iväg och köpa mat.

Jag älskar dig Johan, tack för världens bästa dag igår!
(Fast alla dagar med dig är bra)

14:05

Precis klämt i mig lite semeltårta nu som pappa kom hem med i morse tillsammans med frukosten. Om bara några minuter ska jag sätta mig i bilen och åka till Johan. Hoppas han har lust att ta en promenad med mig, är ju så otroligt fint väder så kan verkligen inte sitta inne.

Men resten av min dag kommer bli toppen, till 100%!
Glad alla hjärtans dag.

Johan


Min älskling!
Som är världens bästa.

"..Vad som än händer
Är det alltid du och jag"

JAG ÄLSKAR DIG

Alla hjärtans dag

Det är lördag och jag är redan vaken, känns så otroligt typiskt att jag vaknar tidigt när det är helg. Men har sovit dåligt hela veckan..
I alla fall hade jag en jättetrevlig kväll igår. Gick över till Malin vid 18:00 och sedan kom Lina och Sofie strax där efter. Satt och tölade fram till 19:45 innan vi bestämde oss för att dra iväg och köpa mat på VP. Sedan blev det Let's dance och
Never Back Down, helt okej film faktiskt.

Idag är det ju faktiskt alla hjärtans dag. Och jag ska ju faktiskt "fira" det lite, jag och Johan bestämde dock att inte ge varandra något. Han ansåg att han kunde visa sin kärlek på ett annat sätt, och jag håller med. Vi ska i alla fall laga mat, hasselbackspotatis, fläskfilé och pepparsås :) också blir det självklart myskväll. Fast Johan ska mitt i allt se på hockey och det är väl bara att hänga på, är ju trots allt slutspel snart.

Men nu ska jag kila och vänta på frukost, tror pappa ska åka iväg och köpa frallor på bageriet, nomnom!

Better Together

Helg

Dagen i skolan blev allt annat än lång, men är hemma nu och har helg vilket är jätteskönt. Är bara en vecka kvar i skolan innan sportlovet också.
Ska försöka fixa ihop lite mat nu och äta den framför tvn, var riktigt längesen jag gjorde det. Jag saknar att vara hemma, men ändå vill jag vara hos Johan. Är inte lätt att dela på sig, men ikväll ska jag i alla fall sova hemma i min egna säng och jag ska umgås med Malin, Lina och Sofie.

Jag är lycklig

Nu är snart ytterligare en skolvecka över, allting går så otroligt fort just nu. Allt börjar närma sig nu, tänk att man om fyra månder har tagit studenten och tagit ett kliv ut i vuxenvärlden på riktigt. Det är fortfarande en längtan men jag kommer samtidigt sakna tryggheten jag har nu.

I alla fall, fått en ny uppgift i grafisk idag som jag ska börja skissa på sen. Hoppas jag kommer på något riktigt fiffigt som jag kan pyssla med i morgon.
Vid 18:40 ska jag ta bussen till Johan, idag behöver han som tur är inte plugga något när jag är där så då får vi kanske lite tid att umgås på riktigt. Denna vecka har han pluggat varje kväll och igår kom jag hem vid halv tio så hann bara äta lite med honom innan vi la oss. Det här är nackdelen med att vara tillsammans med en student. När det närmar sig en tenta blir det inte mycket tid till att umgås :( Det mest tråkiga är att han kommer plugga på hela mitt sportlov, det är ångest...

Men en sak, han är den bästa som finns ändå.
Han gör mig så otroligt lycklig,
och de här tre månaderna har varit de allra bästa i mitt liv.

Tordag

Sitter hemma hos min älskling nu, han själv har redan åkt till skolan :( Är inga fel att ha sovmorgon till 12:40, kan bara ta det helt lugnt. Fast har lovat att käka pannkakor med Sofie i skolan så ska ta bussen ner vid 11:24 hade jag tänkt. Annars var kvällen igår toppen, dock hann vi inte med sminket men det blir en annan kväll. Fick kolla vilken hudtyp jag hade och sedan analyserade vi huden i en annan maskin, och ifrån den sistnämna kunde de se vad man behövde för typ av produkter. Så jag beställde rengöringstvål, ansiktsvatten, ansiktslotion, ögonkräm och en jättebra ögonrengöring, allting perfekt för min hy. Och skulle det inte fungera som jag vill får jag pengarna tillbaka :) Dessutom är allt ekologiskt och inte testat på djur. Det kommer gå på en hel del dock, men är drygt som tur är och jag behöver inte betala själv tack och lov.

Men nu ska jag ta en långdusch och sedan smörja in hela kroppen med bodybutter, nomnom.
Dessutom skiner solen och jag är helnöjd. Och min älskling är bäst.

Här är hemsidan till hudvårdprodukterna:
http://www.artistry-europe.com/default.asp?lan=se&zone=introduction&num=1

Vad händer sen?

Nu var det ett tag sen jag bloggade, men har ganska fullt upp. Har sovit hos Johan sedan i lördags och ska sova där till i alla fall fredag, mycket underbart. Är riktigt skönt att bara behöva kliva på buss 3 och sedan va i skolan typ fem minuter senare. I alla fall hade vi klädsim i skolan igår, 40 längder och 3 poäng ;) Sen var man en aning sliten resten av dagen och jag somnade förbannad gott i Johans armar igårkväll.
Idag har vi jobbat med projektarbetet och vi har bannemig kommit långt, hårdjobb gällde idag och vi fick jättemycket gjort. Nu är jag hemma och har käkat mellanmål. Ikväll ska jag iväg på hud och sminkkväll hos Johanna och Malin. Ska analysera huden i ansiktet och sedan få smink-tips, ska bli väldigt roligt. Johanna jobbar ju på make up store och ska även sminka mig på balen :D Efter det åker jag hem till Johan och njuter av att jag har sovmorgon i morgon.

Annars funderar jag fortfarande på vad jag ska göra efter gymnasiet. Bortsett från att jag ska söka jobb som en galning nu första året. Men sen har Johan gått klart på universitetet i Karlstad och han har sagt att han flyttar med mig om jag vill börja läsa på annan ort hösten 2010. Känns bra att jag inte behöver bromsa mina drömmar på grund av honom. Men funderar på om jag ska gå kockutbildning, fortsätta som grafisk formgivare eller något helt annat, det är ju så jäkla svårt.

Kladdkaka med daim- och nougattäcke





Ingredienser

4 ägg
3 1/2 dl strösocker
200 g mörk blockchoklad av bättre kvalitet 70-75%
4 msk kakaopulver
200 g smör
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
125 g tunt skivad nougat (vi körde på vanlig dubbelnougat)
200 g Daimkulor (2 påsar)

Gör så här

Smält smör och choklad i vattenbad eller mikrovågsugn.

Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (ca 22 cm).

Grädda i 175 graders ugn ca 17 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.
Ta ut den och fördela nougaten och daimkulorna jämt över hela kakan. Sätt in kladdkakan i ugnen igen i 30 sekunder, precis så att nougaten smälter.

Kyl ned och servera.


Verkligen jättegod men väldigt mäktig!

Söndag

Efter allt kämpande med att få ihop byrån drog jag och Johan vidare hem till honom där jag bakade kladdkaka, världens godaste dessutom. Sedan tog vi bilen ner till vedugnen och åt vedugnstoast, hur gott som helst. När vi kom hem igen blev det melodifestivalen som seriöst sög, herregud :o Nu ska jag slänga i mig något lätt innan jag åker och hämtar mamma och pappa och sedan blir det Johan. Ikväll ska vi åka pulka tror jag, röj förövrigt, måste få vara barn ibland. Förresten ska jag bo hos Johan hela veckan, pusspådet!

Nytt i mitt rum

Bestämde mig för några dagar sedan att jag ville byta ut mitt skrivbord mot en malmbyrå. Frågade pappa i fredags som utan tvekan gav mig pengar till att köpa en, tack och bock, nu är jag nöjd vill jag lova.

FÖRE


EFTER

Lördag

Det är första lördagen på riktigt länge som jag vaknar hemma i min egen säng, på ett sätt är det väldigt skönt. Ska snart hoppa in i duschen och sen göra mig i ordning och vid typ tolv ska jag och Johan åka och köpa byrån.

Annars har jag och Johan tre månader idag, så jäkla underbart.
Och jag är så förbannat lycklig, det kan inte bli bättre än så här.

”Det var Mållgans fel”

21-åringen stoppades i Sunne, misstänkt för rattfylla.
Förklaringen?
- Det var Mållgan som körde. Han var 120-130 centimeter lång, hade långt hår till knäna och bröt på norska.
Mannen friades i rätten - och nu begär han 123 000 kronor i ersättning.


Till och med i sagornas och skrönornas landskap är denna historia hisnande, men den är till hundra procent sann.
Vi vrider tillbaka klockan till den 23 juli 2006.
Mannen, vi kan kalla honom Tomas, kommer körande längs Storgatan i Sunne då han plötsligt möter en polisbil. Polisen känner igen fordonet sedan tidigare, vänder och tar upp jakten.
För några få sekunder tappar polismannen bilen ur sikte, men i närheten av E45:an finner han den parkerad. Tomas står utanför, uppenbart berusad. 1,25 promille, ska det senare visa sig - en bra bit över gränsen till grov rattfylla.
I polisförhöret släpper sedan 21-åringen bomben.
Det var inte han som körde.
Han hade plockats upp vid folkparken Kolsnäs av en för honom okänd man vid namn Mållgan. Förutom att chauffören ifråga skulle dela namn med Alfons Åbergs låtsaskamrat är signalementet som Tomas ger... udda.
Han var 120-130 centimeter lång, med långt hår till knäna och vita byxor. Dessutom bröt han på norska.
När "Mållgan" såg att han var förföljd tvärbromsade han och sprang till skogs, för att aldrig mer synas till i sinnevärlden.
Allt enligt Tomas utsaga.
Ett halvår senare kom ärendet till Värmlands tingsrätt. Huruvida 21-åringen där vidhöll sin ursprungliga version eller ej har inte gått att fastställa - varken åklagaren eller domaren minns omständigheterna när VF frågar - men faktum kvarstår.
Tomas friades från alla anklagelser.
"XX:s berättelse ger i vissa delar utrymme för tvivel", konstateras det visserligen i domen, men "...det finns också utrymme för att den gode men okände vännen kunnat ta till flykten och därmed för en viss tveksamhet om styrkan i bevisningen".
Nu, två år senare, är fallet aktuellt igen.
Tomas har skrivit till Justitiekanslern och begärt ersättning för förlorad arbetsinkomst. Han var nämligen av med körkortet från gripandet i juli 2006 tills dess att domen vann laga kraft i februari 2007.
Och det är inga småslantar det handlar om: 123 520 kronor.

2009-02-07 06:15

KENT SJÖGREN

Artikeln är tagen från VF, http://vf.se/Nyheter/Varmland/Det-var-Mallgans-fel-090206.aspx
Och seriöst, hur går man på en sådan otroligt dum grej?

Fredag

Min kväll blev inte riktigt som jag tänkt mig. Men vad gör det? Nu kan jag för en gångs skull vara hemma och bara ta det lugnt. Visserligen hade jag gärna hängt i Johans soffa nu, men det får jag göra i morgon och resten av veckan. I alla fall fick jag sluta vid tre i skolan idag efter lite halvdant jobb under eftermiddagen, det behövs ordentlig mat i magen när man ska arbeta med datorer. Åkte vidare till mammas jobb och sedan blev det bergvik, sprang in på HM och hittade mina jeans i rätt storlek så köpte dem, så nu är jag nöjd. Sedan maxi innan vi åkte hem. Och ikväll har inget speciellt hänt, träffat pappa som jag inte gjort på en vecka. Skulle egentligen träffat både Malin och Lina men det blev tyvärr inte så..

I morgon ska jag åka till ikea och köpa min malm-byrå om Johan vill följa med som bärhjälp och om vädret tillåter, har ingen lust att dra ut i snöstorm. Lyckades få den efter att enbart frågat pappa en gång, riktigt skönt får jag säga. På kvällen ska jag ut och äta med Johan, ska bli jättekul.

Torsdag

Johan märkte faktiskt att jag hade städat och blev nog ganska glad, hoppas jag i alla fall. Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gå, vid sju börjar det där ljuspartyt som jag egentligen inte har någon större lust att gå på. Den enda anledningen till att jag går dig är att jag behöver prata med Johanna angående balen.
Känns även hur konstigt som helst att inte sova hos Johan i natt när jag sovit där sedan i söndags, men att vara ifrån varandra är inte helt fel ändå, vi hinner trots allt få längta efter varandra lite. På lördag ses vi igen och så ska vi ut och äta, ser verkligen fram emot det. Sedan ska jag bo hos honom i en hel vecka, längtar hur mycket som helst.

Fan vad lycklig jag är!

Världens bästa

Sitter hemma hos min älskling nu. Har precis duschat och ska snart fortsätta göra mig i ordning samt äta, sedan bär det iväg till skolan för att ha grafiskt fram till 17:00. Ikväll ska jag iväg på ljusparty hos min moster, är det ens värt?`
I alla fall har jag nu på morgonen städat hela Johans lägenhet, känner mig väldigt väldigt snäll måste jag säga. Nu är det bara att vänta och se ifall han överhuvudtaget märker något när han kommer hem, skulle inte förvåna mig ifall han inte gör det.

Igår när vi la oss var han alldeles för söt, "du är som ett årgångsvin, blir bara bättre och bättre med åren". I detta fall menade han att han tycker om mig mer och mer ju mer han träffar mig :) Har världens bästa älskling.

Nu måste jag kila.

Onsdag

Nu har mer än halva skolveckan gått och imorgon börjar jag 12:40 och på det så är det bara grafiskt kvar denna vecka, hur skönt som helst. I alla fall har jag precis ätit lite mellanmål och nu ska jag packa upp och packa om, samt byta om innan jag ska åka tillbaka till Karlstad igen. Måste springa in på HM med mina nya byxor och byta dem eftersom gylfen redan gått sönder, köpte dem i lördags så känns ganska så surt. Sedan ska jag åka ut till Johan, han ska köpa färskt bröd som vi ska äta plus att jag tänker klämma i mig choklad. Myskväll blir det ikväll med andra ord, funderar på att dra med mig någon bra film också, hihi.

Nyser som en galning också, orkar inte vara förkyld :o


min johan ♥

Jack Johnson - Angel



underbar låt säger jag bara.
nu kilar jag till pojkvännen.

Skräll

Snacka om typiskt, nu har jag gått och blivit förkyld. Det är andra gången jag är sjuk 2009 och tredje gången på tre månader, vad är det med mig egentligen? I alla fall känns det inte som om jag kommer åka på någon dunderförkylning men mår ändå en aning dåligt. Har i alla fall laddat upp med nässpray, frukt och te som blir ikväll. Ska käka mat nu snart och sen så bär det iväg till Johan med bussen 18:40. Ska bli skönt att ligga i soffan och slappa hela kvällen tillsammans med honom. I morgon har jag sovmorgon också vilket är underbart, sedan blir det museet med klassen och sen fota på eftermiddagen.

Hos Johan

Nu sitter jag hemma hos Johan i min ensamhet. Han har precis gått ner till LLA för att kolla på någon hockeymatch med hans syster. Och jag orkade inte följa med så stanna kvar hemma och ska snart lägga mig i soffan och kolla på tv. Är jättetrött så kommer nog somna som en stock sen. Annars var dagen i skolan rätt ovärd, först var naturkunskapen inställd och då blev jag måttligt irriterad eftersom jag var så trött imorse. Sedan slutade vi vid 13:45 och inget värt hände på hela dagen, en aning surt måste jag säga.

Imorgon blir det i alla fall boxning på idrotten vilket ska bli riktigt roligt. Sedan en drös med dryga lektioner fram till 15:30, är i alla fall tur att jag ska umgås med Johan på kvällen. Vi ses rätt mycket nu för tiden, och från och med lördag ska jag prova och bo här i en vecka, vi får se hur det går, bra antar jag.

Men nu ska jag gå och lägga mig i soffan och längta efter min älskling.