Mitt 2007

Jag har egentligen inte tid till det här men eftersom jag har tappat glöden till det jag borde göra så kanske detta gör att jag orkar med det viktiga senare. Hur som helst så minns jag inte jättemycket av 2007, så jag får väl ta det jag kommer ihåg som mest helt enkelt.

Mitt 2007 började hur som helst väldigt bra, mitt nyår var spontant och hur lyckat som helst. Även om jag inte gjorde något speciellt mer än att hålla koll på Elin och Tobias så var det skoj. Den femte januari fyllde jag 17 år och det firades först med delar av min släkt och senare på kvällen kom Malin, Lina och Elin till mig. Jag fick jättefina pilgrimsörhängen som faktiskt fortfarande hänger med och det är mina favoriter och jag fick en del godis och sånt också. Vi hade en mysig kväll och den kunde inte blivit bättre. Jag fann i slutet på 2006 en ny vän som följde mig med lycka in i mitt 2007, dock så är inte vänskapen lika stark idag men Tobias kommer alltid vara en bra vän.

Senare hände väl det som vände hela mitt år egentligen. Jag förlorade en vän pga vissa saker. Jag tror aldrig att jag har klargjort för den här personen att jag verkligen försökte förlåta för jag ville det så mycket, men mitt samvete sa något annat. För första gången i mitt liv klev jag undan för att minska risken att vi skulle bli för mycket ovänner i hopp om att finna tillbaka. Nu när jag tänker efter kan jag inte fatta att vi knappt pratat på snart ett år, visst har vi pratat men vi har aldrig blivit vänner igen...

Hur som helst så fann jag två underbara människor i min klass, Emma och Mia. Som jag under årets gång har många fina minnen tillsammans med. Jaja, tillbaka till det aktuella. Jag fann i all denna smet med en förlorad vän en annan person som betydde mycket för mig under en tid, Robin. Så bra vänner som du och jag blev trodde jag aldrig skulle hända. Vi fann varandra på ett bra sätt fast tillslut gick vänskapen över i något annat och jag förstod nog aldrig riktigt vad jag höll på med. Jag tänker inte gå in på några detaljer men vi höll ihop en stund innan det rann ut i sanden.

Hela min sommar var underbar. Jag åkte till både Kristinehamn och Storfors och hälsade på Emma och Mia. Jag åkte till Göteborg och Marstrand och tillbringade mycket tid med de personer som betyder mycket. Sedan jobbade jag även de tre sista veckorna på lovet och tjänade en slant. Efter några dagars ledigt var man tillbaka i skolan igen och det skedde många förändringar på schemat, helt underbart att man har så mycket praktiskt på media. I samma veva som skolan började tog jag kontakt med Robin i hopp om att vi skulle kunna bli vänner, det blev vi. Dock ville han mer än så den här gången och jag tvekade bra länge innan jag släppte taget, vilket jag numera ångrar. Vi fungerade aldrig ihop och jag märkte att det som fanns mellan oss var enbart vänskap.

Jag hade en underbar vecka i Spanien med min familj, utan min storebror dock. Vi bodde precis vid havet och det var jättefint. Vi besökte även Barcelona och såg på fotboll i Camp nou som är det mäktigaste jag varit med om. Snacka om stämning i LLA men där var det så mycket mer, hela arenan skakade när det blev mål och jag trodde verkligen att den vilken sekund som helst skulle rasa. Hur som helst var veckan ett stort plus.


Min höst har varit helt normal, skolarbete som sedan avlöstes med tre veckors praktik innan höstlovet. Jag hann även med en del festande med mina klasskompisar som var väldigt uppskattat från min sida. Och till slut fick jag tummen ur att anmäla mig till körskolan så numera är jag i full gång med mitt körkort, hoppas bara att jag orkar ta tag i teorin snart.

Hösten gick fort och den 24e november var det två år sedan morfar dog och jag kan ännu inte förstå att det hänt. Förutom det så gick både gammelmormor och gammelfarmor på mammas sida bort. Men det allra värsta och jobbigaste som hände i år var att en av mina bästa vänner förlorade sin mamma efter att under lång tid kämpat mot sjukdomarna som ständigt funnit hennes kropp. Tisdagen den 11e december 08:20, när jag precis klivit in i skolan fick jag beskedet. Jag blev så chockad att jag var tvungen att finna något att hålla mig i för att inte tappa balansen. Stor del av dagen tillbringades med honom.

Veckorna fortsatte och vi fick äntligen jullov som var mer än efterlängtat. Jag har firat en underbar jul och sedan så var det ju begravningen den 28e som var så fin. Nu är det bara en dag kvar av året och den ska jag tillbringa i Storfors hos Mia. Jag hoppas kvällen blir lyckad, dock ska jag ha båda mina ögon på Mia för att undvika att något händer henne. Jag vet vad jag talar om och det vet hon med, jag vill inte att något illa ska hända henne.

Jaja, nog om mitt år. Lite har det hänt, förutom det här så fann jag och Filip varandra igen och nu är vi bästa vänner. Jag ser mig själv i honom och jag är så glad att vi i ungefär tre månader har klarat av varandra utan ett enda bråk. Du är guld värd vännen.

Mitt 2008 ska bli annorlunda, på något sätt iaf. Jag börjar ju det annorlunda hur som helst genom att jag blir myndig. Det känns helt knäppt faktiskt.

Åter till det viktiga.. Gott nytt år!

29e december

söndag idag, jag ligger för tillfället o degar i min säng med dator o the voice :) är härligt seg idag känner jag och jag ska inom kort börja min långa dag. Ska baka en cheesecake som mina föräldrar ska ha imorgon när de får folk hit. sedan ska jag iväg på hockey, timrå tror jag de möter idag, hoppas på bra match :) o förutom det behöver jag städa o packa, imorgon ska jag ta bussen 10.15 från Karlstad, ska och fira nyår hos Mia i Storfors :D o ikväll om jag hinner så måste jag ju skriva om mitt 2007 :D dock är det väl inte allt för mycket roligt som hänt i år ;o men men, märks hur intressant det blir ;D jag vet i alla fall att vissa förändringar ska ske nästa år :)

nu ska jag klä mig o göra rent popcornmaskinen ;s ysch .

kraaam!
btw så ska det bli wunderbart att träffa Mia imorn, minns inte när jag träffade henne senast :(

Fredag.

Idag var begravningen och den var verkligen så lugn och fin. Men att se dig så ledsen är det värsta som finns, det vrider om rejält i hjärtat. Jag kommer aldrig förstå det du känner och jag kommer aldrig kunna sätta mig in i det. Hur mycket jag än försöker och hur mycket jag än vill förstå så kan jag inte. Jag känner sorg när jag ser dig och jag känner sorg för att du förlorat något så stort. Och min enda tanke är, om jag känner så mycket sorg för dig och för hur jobbigt du har det, hur känner du dig då? Det gör ont i mig att se dig må dåligt och du lär må så mycket värre och jag kan inte föreställa mig det du känner... Jag önskar att jag kunde men jag tror att man bara kan förstå om man är med om det.. och det vill jag aldrig vara. Men hur som helst finns jag här för dig 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Du är en FÖR BRA vän. Jag önskar jag kunde vara en lika bra vän tillbaka... <3

Efter det följde jag med ner till Karlstad för att fördriva tiden. Det enda positiva var en sallad från oliven som antagligen är det nyttigaste jag ätit den senaste veckan. Efter min 18-årsdag blir det ändrig på den saken. Då blir det nyttigt fram tills utlandsresan 16e maj, önska mig lycka till! (Jag vet hur mycket jag kommer att misslyckas o jag gillar min negativa tanke). ohyes, imorgon blir det kanske IKEA igen, mamma o pappa ska köpa soffor till stugan för nästa vecka är den vår :D Ett hus vid vattnet kan inte bli bättre, jag kommer stormtrivas där uppe! :) Vår stuga, vår tomt, vår sandstrand, vår brygga o vår mark... Min sommar där kommer bli underbar. Först o främst längtar jag tills vi målat om så vi kan flytta in alla möbler o sen ska jag njuta av den öppna spisen o utsikten över vattnet, kan det bli bättre?:D

Jag är trött och snart blir det nog sova. Innan dess ska jag väl öppna min kära bok som jag läst över hundra sidor i sedan igår. Jag är helt knas, för det första tog det över ett halvår att öppna boken och när jag väl gjort det läste jag första sidan och la ifrån mig den. Sen fick vi svenskauppgiften då jag var tvungen att läsa den och nu kan jag knappt släppa taget om den. Jag säger bara att jag är knas, läsa är avslappnande. Ska nog börja med att läsa en stund om dagen eftersom stressen är min närmsta vän, eller ja, vad man nu ska kalla det.

Nog om det, jag längtar så sjukt mycket efter dig nu. :)

God natt

27e december

Idag har det varit en så sjukt mörk dag. Det har varit regning o blåsigt, som om det vore höst. I alla fall har jag pluggat, städat och varit till banken och fixat lite saker idag. Sedan på kvällen gick jag över till Malin och såg på "my sweet 16 the movie" sög som fan. Sen färgade jag hennes hår o sedan satt vi o pratade ett bra tag innan jag började leka med hennes lilla katt ;D sjuk är han o blev aldrig trött, hehe. Nu ligger jag i min säng o ska snart läsa bok innan jag ska sova.
Imorgon är det begravning och det är nog lite blanade känslor inför det. Känns för det första helt overkligt att det överhuvudtaget händer och sedan vet man inte riktigt hur man kommer att reagera. Även om det är för hans skull jag är där så kan det komma känslor, kanske för att jag inte varit på någon begravning sedan morfar o det var det värsta jag varit med om. Men jag gör det är för min vän, som mitt stöd efter hans förlust. Jag kan tänka mig att det kommer vara så fint.

Nu blir det läsa o sova.
God natt.

Mellandagsrea.

Åkte med min bror till stan imorse för att gå på mellandagsrea! Dock hade jag inget tålamod för så mycket folk som befann sig i stan så efter en timma åkte vi ut till Bergvik. Min bror köpte en piké och jag köpte en tunika till begravningen på fredag. Senare kom mamma o pappa o hämtade oss och vi åkte till napoli och åt. Sedan spenderade vi hela eftermiddagen och början på kvällen på IKEA.
Fått mig en ny lackhylla i brunsvart som ska sättas över min säng. Skulle även köpa lampor som jag skulle montera under men det sket sig. Jag känner att jag behöver få ordning på allt i mitt rum efter tapetseringen. Har ingenting på väggarna. Känns lite tomt med ett rum som har tre tomma vita väggar. Den svarta väggen känns ändå bra som den är med mönstret. Men men, ska försöka få pappa att få upp hyllan över sängen redan ikväll :) Ska även köpa en tavellist o lite ramar som jag ska sätta mina egna fotografier i :) Sen ska jag få till en bra belysning:D
När vi kom hem tog jag och mamma en tur med hennes bil. Körde upp tilllundahöjd, till ica för att handla, stacken o sedan hem igen. Det flyter på så jäkla bra nu.

Ikväll tänker jag inte göra ett skit, sov inte många timmar inatt o är skapligt trött. Imorgon ska jag försöka plugga lite o sen ska jag vara med Malin :)

25e december

Igår var det julatfon. Jag firade den hos mormor som vanligt och med samma personer som vanligt. I år var det tredje julafton utan morfar och det känns som om man sitter och väntar på något som aldrig kommer. Det är ett tomrum du lämnat kvar, men något lite halvläskigt sådär var när jag satt nere i källaren och kollade på tv och plötsligt kändes det som någon tog mig i håret, men ingen var bakom mig. Det var läskigt men jag slutar aldrig tro att det var du, att du är med oss hela tiden. Låt mig låta hur fånig som helst, men jag tror verkligen att det var han.

Hur som helst så fick jag en hel del fina julklappar av mina föräldrar, syskon och min mormor. Bland annat tre lasse åberg vinglas, hårblås, body butter med papayadoft, badskum med papayadoft, underkläder, smycke, pengar med mera.

Senare ikväll ska jag lägga mig i badet med mitt papayaskum, göra hårinpackning o bara njuta :) Efter det blir det nog att slå på en film eller liknande. Imorgon ska jag i alla fall åka ner på mellandagsrea med min bror. Han ska handla och jag får se hur mycket jag köper, har ingen lust tror jag. Kanske något lite och sedan om jag hittar något till begravningen. Svårt att hitta något när man helst inte ska vara svart, men det löser sig.

Annars rullar väl det mesta på. Lov är underbart och jag ska försöka plugga lite nu i början så jag slipper den delen i slutet av lovet, i alla fall psykologin. Och nästa vecka kommer väl till största delen spenderas i vår nyinköpta sommarstuga som vi får som våran då. Vi ska måla i stort sett hela stugan tror jag, så det ska jag vara duktig att hjälpa till med. Sedan på lördagen fyller jag äntligen 18 år :)

Men men, nu ska jag snart äta pappas hemmagjorda hamburgare, underbart gott. Har ätit julmat i tre dagar nu så det ska bli gott med något annorlunda. mums säger jag.

michaela

Snart julafton.

Idag är det lördag, jag har jullov och det kan inte bli bättre.

Dock har ett och annat skett de senaste två veckorna. En av mina bästa kompisar har förlorat hans mamma och det har varit blandade tankar och känslor. Till störst del har man tänkt så mycket så inget annat betytt något. Men du känns så stark och jag vet att du kommer klara det här. Jag älskar dig vännen <3

annars har skolan flytit på. Varit en hel del att göra. Prov, inlämning o redovisning. Plus det har julklapparna behövts köpa o sen har jag haft körlektioner varje vecka. De har gått rätt fint. Jag behöver bara jobba på min nervositet. Hoppas jag är redo att ta körkortet snart, ska bli så underbart när det är färdigt.

Men nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på film. Känns så skönt att få slänga sig ner där under en filt o bara vara. Jag är förkyld o vila ska bli gottit.

Annars så är du underbar :)

Ofattbart..

Idag är faktiskt helt ofattbart, jag förstår inte att det som håller på att hända verkligen händer.. Kan inte sätta ord på hur det här känns och jag kommer aldrig förstå hur en av mina bästa vänner känner sig just nu. Även om du säger att du aldrig kommer bli glad igen så vet jag att du en dag kommer bli det igen, fast det kommer ta sin tid. Men du kommer lära dig att leva med det och du kommer bli så stark..

Jag vet att du vet om att jag alltid finns här för dig. Även om det här är det svåraste som finns så finns jag här, även om inga ord i världen kan göra dig gladare så ska du ändå veta om att jag alltid kommer finnas här för dig. Du är en av mina bästa vänner och har alltid funnits här och stöttat mig då det varit hårt. Och nu är det min tur att ge allt ditt stöd tillbaka. Jag älskar dig vännen, för evigt.

Jag känner mig alldeles tom, det är så himla svårt.

Alla mina tankar till dig.