Torsdag

Jag måste bara berätta om den fantastiska dagen i skolan igår, det låter konstigt jag vet. Men det var värdegrundsdag och vi skulle gå på två olika föreläsningar, det ena var obligatoriskt för alla tvåor och handlade om Sioma som satt i koncentrationsläger. På eftermiddagen fick man välja vilken föreläsning man ville besöka och jag valde att gå på "Att vara mor till en missbrukare". Jag hade inte förväntat mig något utav den här dagen men nu efteråt ångrar jag verkligen inte att jag var närvarande, det var två fruktansvärt rörande föreläsningar och det får mig bara att tänka på att man har det väldigt bra.

I alla fall så berättade Sioma lite om sin uppväxt och sedan hur han, hans mamma och hans bror blev förda från Paris till Auschwitz, då var han bara 17 år. Han gick inte in på sjävla berättelsen om livet där så djupt men han berättade att den här händelsen i hans liv har betytt att han inte bara förlorat sin mamma och bror utan att han idag fortfarande drömmar mardrömmar om något som hände för flera år sedan, idag är han 82 år. Det är så sjukt att döma folk på grund av religon, hudfärg, sjukdom osv. alla människor är unika som de är och alla är värda en chans. Så för mig var känslan bara att jag blev arg, arg på de som utsätt de här människorna för så mycket. Men jag tycker det är starkt att gå ut i skolor med den här åldern och berätta om något som har förändrat hela hans liv. Men den här berättelsen har fått mig att tänka till en extra gång.

Idag var det även en liten frågestund då vi fick ställa frågor och det väckte nästan ännu mer känslor. I alla fall köpte jag hans bok som jag tänker börja läsa redan idag. Jag hoppas att den här mannen har förändrat tankarna hos många människor, vi måste lära oss att acceptera varandra.. Det är det enda jag kan säga.

Igår eftermiddag gick jag och Marie iväg på den andra föreläsningen med Anya Syvertsson. Det var en rörande berättelse men även den fick mig att tänka till. Den här människan har gjort allt en perfekt mamma skulle ha gjort, ändå har hennes liv gått så fel på grund av att hennes son valt den mörka vägen att använda droger. Men trots detta kom han ändå ur det och var ren i 1 och ett halv år tror jag, då började han leva ett normalt liv. Skaffa flickvän, jobba osv. Men sedan ansåg de att han hade adhd och gav honom medicin som inte får ges till föredetta missbrukare eller missbrukare. Och jag blev så förbannad när någon ställer diagnosen och sedan ger en föredetta missbrukare drogerna rakt i handen igen, hur fungerar det egentligen? Sedan blev han sjukskriven och fick 9000 kr för att knarka, helt jävla sjukt!

Jag tänker inte gå in något djupare på det men fy skäms att ingen hjälpte Anya att få hjälp med vård till sin son, fy fan för de människor som bara öppnat dörrarna för att han ska börja igen när han kommit ur det. Jag fattar inte hur man kan göra så och ändå klagar folk över hur vi ungdomar dricker för mycket alkohol osv, men ni leder ju oss dit.. Lägg energi på att hjälpa människor som är i behov av det.. Jag undrar vad ni arbetar med egentligen, skulle alkohol till exempel vara mer accepterat i vårt samhälle skulle det inte kännas lika lockande och spännande att testa det.. För det är de förbjudna sakerna för oss ungdomar som är det roliga, tänk på det! Nu hamnade jag i och för sig utanför det jag egentligen pratade om..

Men jag vill bara säga åt er att ta chansen att lyssna på den här berättelsen om ni får chansen. Jag skulle kunnat lyssna i flera timmar bara för att det här var så rörande. Och jag säger bara att tänk en extra gång om ni provar på droger eller liknande, det är inte bara ni själva som kommer lida av det i slutet.. Jag har själv haft närhet till droger i min släkt och jag vet hur mycket det sliter på familjen..

Tisdag

Jag har haft en rätt slapp dag, hittills i alla fall..
Gick upp i tid för att köra mamma till jobbet, körde sedan till strand för att hämta mia, tillbaka till mamma för att hämta hemnyckel, till skolan, hade mediekommuniktion och en redovisning som inte var direkt planerad men det dög. Sedan muntligt i engelska, det gick som det gick men nu är det i alla fall över. Sedan väntade jag på att Sofie skulle fixa det ena och andra och sedan åkte vi hem. Har käkat och nu försöker jag mig på matten, går himla dåligt :( men men, det får gå som det går. I eftermiddag blir det i alla fall så att jag ska hämta mamma på jobbet också ska vi till bergvik en sväng tror jag.

Jag är nog världens gladaste!
Det känns som allting bara släppt nu, 
en underbar lättnad att alla körlektioner och allt slit är över.
Men det har varit värt alltihop :)

Typ bästa dagen i mitt liv?

Jag tror seriöst det, för idag tog jag mitt körkort och jag är så jävla glad!!
Dock har det inte riktigt gått in i min skalle, men det kommer väl komma mer o mer,
speciellt när jag får det riktiga körkortet, då kommer jag verkligen fatta det!:D
Men det här är hur som helst så jävla underbart!!!

Imorgon ska jag antagligen köra mamma till jobbet, hämta upp mia och köra till skolan.. Vara i skolan, ha speaking i engelska :( göra multimedia, köra bil hem och sen hämta mamma :D:D wihioooo! nu kan ja köra bil typ när ja vill, kan det bli bättre eller?:D

BRA DAG!!! och tack mia för att du stått ut med min nervositet idag, det hade fan aldrig gått utan dig ;D <3

Spanien 2008

Nu är jag hemma igen efter en veckas semester och den satt verkligen underbart fint! Dock var det ändå väldigt, väldigt skönt att komma hem till Sverige igen. Det är skönt att åka bort och det är minst lika skönt att komma hem igen. Jag hade tänkt att berätta vad som hänt under min semestervecka, vi får väl se vem som orkar läsa allt..

FREDAG
Vi började resan lite efter 01:00 då vi packade bilen och begav oss ut på vägarna för att komma ner till Skavsta flygplats. Vi var nere på flygplatsen redan innan de öppnat så vi kunde checka in vårt bagage, runt en 05:00 tror jag. I allafall så öppnades de inte långt efter och vi kunde lämna in vårt bagage och sedan gå igenom säkerhetskontrollen och sedan vänta på planet som skulle gå vid 06:30. Vid 06:00 någon gång fick vi gå ombord och vi lyfte i tid, dock var starten ganska skakig eftersom det var regn och moln men det gick fint ändå.

09:30 landade vi i ett varmt men mulet Girona. Hämtade bagage, fixade bilen och packade i bilen. Dock var bilen så liten att hälften av bagaget låg i våra knän i baksätet. Det var några mils bilåkande innan vi kom fram till orten Santa Susana där vi skulle tillbringa våran vecka. Det var dåligt väder, vi var trötta och hungriga, klockan var elva och vi kunde inte få våra rum förrän 12:00 och lunchen öppnade 12:30, det var en väldigt lång timma när man var trött och hungrig och det blev inte bättre när mamma och pappa drog ut oss i byn och affärer. Men jag klarade i alla fall av att inte klaga så värst mycket.
Efter lunch kom faktiskt solen fram så jag och mamma la oss vid poolen och jag somnade som en stock vilket var väldigt skönt då man inte sovit värst många timmar i varken bilen eller på flyget. Vid 19:00 blev det lunch och Häggbom och de andra kom tillbaka från deras tur till Barcelona. Kvällen tillbringades i baren med drinkar och flamenco-underhållning, Morgan fick stå för det bästa skrattet den kvällen. Sedan somnade man som en stock när man lagt sig.

LÖRDAG
Vid 09:00 var det frukost och denna dagen var molnig men vi hade ändå hopp om att solen skulle komma. Men när solen inte kommit innan lunch så bestämde vi oss för att ta bilen upp till Tossa de Mar för att kika i affärerna. Dock hade vi turen eller kanske oturen att solen kom fram och stod högt på himmlen så det var jättevarmt och när vi gått ur bilen och kommit in i den lilla byn insåg vi att det mesta var stängt på grund av siestan, vi gick en sväng och sedan tog vi bilen tillbaka till Santa Susana för att hinna lägga oss och sola en stund, men den turen hade vi inte. När vi kommit fram gick solen i moln.

På kvällen var det drag utan dess like och Roger stod för underhållningen och jag skrattade så jag i stort sett grinade, jag fattar inte hur en människa kan ha så himla mycket att berätta. Men det var ändå underhållning till 100%. Vid tolv-tiden drog jag, Johanna, Christoffer, Fredrik, Jesper, Henrik, Patrik, Jesper, Jens, Mattias, Andreas, Camilla, Niclas och Robin ut på disco vilket jag inte tyckte va så jättekul. Halv tre kom vi hem och jag somnade på stört.

SÖNDAG
På söndagen fick vi äntligen det efterlängtade solskenet. Det var alltså inget snack om att tillbringa hela dagen på stranden, alldeles underbart. På eftermiddagen gick vi ut på byn och tog oss en varsin god glass i en glassbar. Kvällen firades med lite champagne då mamma, pappa, lotta och morgan hade bröllopsdag, 23 år tillsammans minsann!

MÅNDAG
Det började med ganska dåligt väder så jag, mamma och pappa gick en sväng ute på byn och köpte lite småsaker. Efter lunch kunde vi i alla fall ligga på stranden även om det inte var jättehärligt. Senare på eftermiddagen tog vi och Häggboms bilarna upp till Lloret de Mar för och gå i affärer och för att Morgan ville se på cykeltävling. Vid åtta tiden blev det kvällsmat och det var sista kvällen för alla familjer förutom min och Häggstads så det var fart i stort sett alla. Jag, Johanna, Fredrik, Christoffer, Henrik, Jesper, Patrik och Fabian avslutade kvällen med en drink på en bar vid namnet Maui där jag drack en otroligt god Pina Colada.

TISDAG
Sol vilket innebar stranden hela dagen tillsammans med familjen Häggstad. På eftermiddagen tog vi tåget till Calella och på kvällen gick jag och Christoffer till Maui och tog en drink igen.

ONSDAG
Vi tog bilen till Barcelona för att åka buss runt hela staden. Vi stannade mitt inne i stan och käkade och gick på den där populära gatan. Sedan gick vi av vid kyrkan de renoverar och vid Camp Nou. Vid fem åkte vi hem igen, käkade och sedan gick jag, mamma och christoffer ut på stan och letade efter en present medans pappa och jesper kollade på fotboll. Sedan blev det sista drinkarna i baren, packning och sedan sömn.

TORSDAG
Frukost 08.00 och sedan bar det iväg på flygplatsen och hem till Sverige. Lämnade ett regnigt Spanien och landade i ett soligt Sverige, hur underbart som helst!


Nu är jag hemma igen och min resa har varit jättebra :D
Kan väl slänga in en bild från resan också :)

jag i spanien!
Jag i vid stranden i Lloret de Mar

Dagen före!

wi, tänk att alla dessa månader har gått sedan vid beställde resan och inatt bär det av, i alla fall hemifrån och imorgon 6:30 går planet ner till Spanien, jag längtar så himla mycket nu.

Annars började min dag dåligt. Först ett sms från Mia där det stod typ "kommer inte idag, har spytt inatt", då blev jag ledsen eftersom det innebär att jag inte fick en mysig hejdåkram av min lilla gostjej! Nationella prov började dagen med annars, hör- och läsförståelse, som gick åt skogen! fy. sen blev det multimedia och käk innan det bar iväg på körlektion vid 15:15, var nervös inför den men den gick verkligen jättejättebra! :D sen har jag varit glad tjej resten av dagen :) nu ligger jag i min säng och ska inom kort duscha så jag blir lite pigg. vid 01:00 åker vi från forshaga...

kommer sakna dig!!


kraaaam, ses om en vecka :)

Studiedag.

Det är studiedag idag, mycket skönt.
Vaknade efter tio någon gång och det var så himla skönt att få sova ut :) Sedan har jag inte gjort mer än att duscha och varit iväg till vårdcentralen och tagit ett blodprov. Jag tycker verkligen inte om sånt där, det märktes nog också. Var jättenervös och flög säkert en dm upp ur stolen när hon stack in nålen, men det gick fort och bra som tur va. Fast nu är jag väldigt öm i armen :/

När jag får ork och lust ska jag städa på mitt rum och börja packa eftersom jag aldrig gjorde det igår. Men det är så skönt och inte göra något alls också. Kanske ska gå och lägga mig i soffan en sväng först, vore skönt.

Men annars är jag glad idag tack vare igår, fick äntligen prata med dig :) Och alla snälla saker du sa till mig gjorde mig jätteglad, det känns bra att jag gör allting lite bättre för dig :) Jag hade verkligen saknat att prata med dig så allting blev verkligen så bra när du hörde av dig :) ihi. Tråkigt att jag inte kommer få prata med dig på en vecka när jag åker iväg till Spanien. Men jag tycker ändå att det ska bli jättejätteskönt och komma iväg.

Har även fått tid till en tandläkare om jag ska få sånt där på tänderna, hoppas verkligen det. Jag vill ha vita och finare form på tänderna (a)

kram!!

Tisdag.

Så sjukt tråkig dag och jag blir bara ännu mera arg när jag tänker på det!
Du bara går och trampar på mina nerver så jag snart spricker, försök att vara lite självständig någon gång tack!
Annars är det grattis till Elin som gjorde teoriprovet idag och klarade det, hon är glad tjej nu!:D

Annars tänker jag typ börja packa lite idag så jag i alla fall har påbörjat det, det är bara två hela dagar kvar innan jag åker! 6:30 på fredag morgon lämnar jag sverige, ska bli jätteskönt att komma iväg ett tag, jag behöver verkligen koppla av nu.

Det blir blodprov imorgon också!:O usch.. :o

Måndag.

Vilken otroligt värdelös skoldag. Vi hade grupprov i matte och det var inte mycket utav grupparbete kanske, men men. Sen hade vi hörövning hela engelskan och den gick inte sådär jättejättebra, tyvärr. höhö. Sen åkte jag in till stan och gick iväg och fixade mina glasögon, nu sitter de perfekt. Sedan gick jag iväg till trafikskolan o träffade elin en stund, fixade lite annat och tölade med håkan innan jag gick tillbaka in till stan och fixade några andra ärenden. Skönt att ha dem gjorda, iofs skulle jag behöva fixa lite andra småsaker innan jag åker till Spanien på fredag, tar det nog imorgon eller på torsdag kanske.

Snart tänker jag stänga av datorn och försöka sova litegrann.. är inte speciellt trött dock, men det går gå ändå.

Jag saknar dig ännu mera nu, jag trodde inte att det någonsin kunde bli såhär. Men jag längtar efter den stunden vi pratar igen, om allt och inget som vanligt. Det känns som att du har försvunnit fasten jag vet att du finns där men att det kommer vara såhär en stund. Jag är i alla fall glad att du ska höra av dig innan jag åker, det lättar otroligt mycket för det skulle kännas så himla jobbigt att åka iväg och känna den här känslan. Men alltså, du betyder bara så himla mycket för mig.. Du har gjort mig glad, du har fått mig att skratta och du har bara varit du.. Du är en otroligt bra människa. Jag saknar din glädje vännen.

Söndag kväll.

Jag har inte gjort något värt alls idag, har bara inte orkat.
Men just nu så saknar jag dig bara så mycket.
Jag vill bara att allt ska vara som vanligt och att du ska må bra.
För nu känner jag bara att om du mår dåligt gör även jag det.
Men det är bara för att du gör det och för att jag nästan inte vågar prata med dig..
Jag hoppas bara allting hinner bli lite bättre tills jag åker,
för jag saknar verkligen din glädje som har gjort mina senaste veckor och dagar värda,
du betyder verkligen så mycket för mig.. det är nu som jag insett det.
 Att det överhuvudtaget ska behöva hända sånna här saker för att man ska fatta värdet av en människa.

Det finns nästan inget annat som snurrar i mitt huvud nu..
Du är en så himla bra människa som jag aldrig vill förlora.

Lördag.

Jag har haft en jätteskön dag uppe i stugan idag tillsammans med Malin. Vi har rott, solat och bara mått himla gött :)
Nu på kvällen tog vi oss en skön promenad i det härliga kvällsvädret, det känns verkligen som sommar, helt underbart!

Jag vill bara att du ska veta att jag hela tiden tänker "om det hade varit du, vad hade jag gjort då?"
Ja, vad hade jag gjort då?
Jag har aldrig tänkt tanken förrän nu och jag blev verkligen nere, det känns som att jag inte hade klarat av något om du skulle försvinna, för du finns alltid här för mig och jag vill att du ska veta att jag är så himla tacksam över det.
Jag önskar bara att jag sagt det mer ofta, tänker börja med det nu.
För just denna lilla omskakning har fått mig att inse att man ska vara rädd om det man har och verkligen ta hand om dem som finns i ens närhet.
Men vad som händer finns jag alltid för dig, på samma sätt som du alltid finns för mig! <3

Tisdag.

Vart en rätt tråkig dag. Började med prov i mediekommunikation imorse, det gick rätt bra ändå tror jag, även fast pluggandet har gått himla dåligt.
Sedan var de tråkig engelska, lite lunch och sedan fick jag och Emma ta bussen ut till Robin för att hämta ett band som vi skulle ha till multimedian. Det gick finfint och även multimedian gick bra.
Sen bar det hem med 15:15 bussen, lagade mat, åt och sen hamnade jag i sängen. Himla skönt.

Imorgon är det onsdag vilket innebär text hela dagen och då ska jag skriva klart mina två reportage, hoppas att det går skapligt fort.. Vill helst hem och ta det lugnt tror jag, och sen kunna ta svenskan också. På torsdag är det mia-dag :)

spanien om 10 dagar, nu är det verkligen inte långt kvar.. jag längtar så jag snart dör tror jag! :D:D

Lördag.

För en gångs skull har jag fått en del gjort idag. Jag har plockat undan i mitt rum, lagat både lunch och middag och sedan har jag FAKTISKT pluggat en del. Visst det kanske inte har gått in lika mycket som jag läst, men jag har i alla fall gjort det och jag är stolt över mig själv, då jag vanligtvis skjuter på saker och ting mest hela tiden. Men kanske har jag ändrat mig från och med nu? Man kan ju hur som helst hoppas på det, haha. Jag kan i alla fall lägga mig sen och känna mig lite duktig, hihi.

Imorgon ska jag göra min intervju med Malin och sen ska jag plugga massa mer, är ju som sagt mycket till veckan.
Men när den här veckan är slut kommer det kännas himla underbart. Och på torsdag ska jag sova hos världens bästa Mia, hon är verkligen jättejättebra och jag är så glad att jag har träffat henne :) Det var längesen jag var med henne överhuvudtaget, så det är på tiden nu.


If you think I fine it just ain't true
I really need you in my life
No matter what I have to do
I'll wait for you

Klämdag kanske.

Jovisst, en riktig klämdag och jag har inte gjort något vettigt alls. Som jag egentligen hade tänkt, fy.
Men istället får jag sätta mig med allt pluggande nu, har ångest och börjar bli jämt lite stressad.
Men jag har också bara mig själv att skylla, jag måste lära mig att planera bättre.
Det vettiga jag gjort idag är i så fall att jag kört massamassa bil, det är det enda nödvändiga hittills.

Men men, det är nog dags att läsa mediekommunikation, svenska och förbereda frågor till mina 2 reportage, usch!
Tur att 2an snart är slut, tur att det är spanien snart och tur att sommaren börjar komma!

Framför allt är det tur att du finns, bara just därför blir allting lite lättare.

Första maj.

Det är redan maj, det här året har verkligen gått så fort!
Men tur är väl det för snart är ju sommaren här, jag längtar verkligen efter sol och värme nu.
Tack och lov att Spanien blir om 14 dagar!

Igår var jag på stan med elin en sväng :) Sen följde hon med mig till optikern och kikade på glasögon.
Jag valde två stycken som jag beställt nu, får dem väl om cirkus 14 dagar :)
Ska bli underbart att ha möjligheten till att använda glasögon igen :)
Hoppas jag hinner få dem innan jag åker.
Efter det gick jag på stan med mamma, köpte en bikini och ett sött linne.
Sen åkte vi hem och åt hämtmat från vp och sen körde hon mig till Jenni där det blev valborgsfirande.
Dock var jag hemma tidigt, drack för mycket.

Idag har jag vart på bergvik och ikea med mamma och jesper :)
Och sen har jag bara slappat, är så himlahimla trött idag.

Imorgon blir det en sväng till bergvik igen och sen måste jag plugga massa resten av dagen :(

Varför den här känslan?
Jag vill inte sakna, men jag gör det ändå.
Jag förstår inte ens varför...