Jag mår bra!

Sitter hemma hos min älskade nu och funderar på det ena och andra. På vem jag var för ett år sen och vem jag har blivit nu efter studenten och fram för allt efter sommaren.. Sen jag träffade Johan har jag förändrats en hel del, jag har bl.a. verkligen lärt mig att ta mer ansvar. Och bara efter studenten och denna sommaren har jag utvecklats. Jag har lärt mig att känna mig trygg i mig själv och jag tycker att jag blivit en hel del mer framåt. Jag vågar mer än någonsin! Även om jag alltid kommer vara den tillbakadragna som inte lever för att stå i centrum.

Och jag har för en gångs skull tänkt på mig själv och brytt mig om vad som får mig att må bra. Jag har tänkt, tänkt och tänkt och mått ganska dåligt. Men efter många om och men har jag släppt det som gett mig ångest. Här och nu tänker jag fokusera på det som får mig att må bra. Jag tänker inte gå och grubbla över saker om ting som bara får mig att må dåligt.

Jag har tagit mig till en annan nivå, och jag mår så himla bra av det.

Matte C

Har precis suttit lite med matten, det går faktiskt rätt så bra. Det är ju ändå matte c och jag klarar det mesta utan hjälp, och jag är verkligen sämst på matte. Brukar behöva en genomgång eller två innan jag fattar något. Men jag har faktiskt lyckas läsa mig till allting nu, känns mycket fint. Och jag ligger även före det jag tänkt o göra, känns ännu bättre. Så i och med det så skippar jag handledningen ikväll, ser ingen anledning att gå dit när jag har sånt flyt.

Ska fortsätta lite till nu.

Uppe med tuppen

Åh vad trött jag är på att vara arbetslös. Jag vaknar ändå klockan åtta varenda dag, dagen blir ju så förbannat lång då. Ska väl äta frukost nu i alla fall, plugga lite matte och sen göra mig i ordning. Är jättesugen på stan för jag har fått lön idag, men har ingen lust att dra ner ensam. Får se ifall mamma har lust att åka till Bergvik en liten stund efter jobbet.

Men frukost som sagt!

Nyköpt

Var på Bergvik en sväng förut med Johan och hans familj. Hann och köpa mig en tröja inne på gina tricot, hur mysig som helst!

Onsdag

Har nyss kommit hem till Johan, skönt o vara här när han kommer hem. Tänkte börja lite smått med maten också så att han kan äta nästan med en gång. Men ska nog sätta mig och göra lite matte först, så att jag kommer igång ordentligt. Var jätteduktig igår och planerade in hur många uppgifter jag ska göra varje dag, då känns det så himla mycket bättre. Men har jag flyt kommer det nog bli mer än det som jag tänkt.

Imorse var jag på basinformation-möte på arbetsförmedlingen, det gav mig inte så himla mycket mer än det jag fått reda på innan. Tror det ger mig mera när jag ska på möte med min handledare. Om jag inte lyckas få ett jobb innan, det vore bättre tycker jag.

20:29

Nu är jag hemma och ligger i sängen och slappar. Har inte hänt speciellt mycket sedan jag kom hem, kollat på tv, målat naglarna, ätit samt pluggat lite matte. Var ju och hämtade matteböckerna förut, vad tusan har jag gett mig in på egentligen? Jag fick ge upp till slut för att allt bara körde ihop sig i mitt huvud, och jag kan inte gå på handledartiden imorgon. Så jag hoppas att Johan kan förklara för mig, annars hans mamma.

Imorgon är det möte på arbetsförmedlingen klockan nio. Efter det ska jag gå hem och göra ett nytt försök på matten, och senare på dagen ska jag åka ner till Karlstad och Johan. Har lovat att laga mat tills han kommer hem, väldigt snällt av mig tycker jag.

Men ska nog gå och kolla på tv nu, och halvsova lite för jag är så sjukt trött. Ska även klura ihop en bra planering till matten. Fick även samtal om att jag fått naturkunskap b också, hoppas bara att de kan lösa det så att jag kan läsa kursen på distans.

Tisdag

Efter en trevlig förmiddagspromenad med Mia så har jag hunnit göra mat, äta och diska. Nu är det bara två timmar kvar tills Johan kommer hem, tills dess ska jag göra mig i ordning och laga mat till honom. Ska väl även hinna packa i ordning det som skall med hem, för idag åker jag hem för att gå på möte imorgon bitti. Fick ett sms om att jag har fått mina böcker nu också, så får åka förbi ica sen när jag kommer hem för att hämta dem. Får även hoppas på att jag kan börja lite också, om jag inte är allt för dålig det vill säga.


Kesoplättar med varma blåbär är faktiskt en favoritlunch. Enkelt och gott!

Kantarelltoast

Du behöver:
300 gram kantareller
½ rödlök, hackad
1 msk hackad färsk timjan
2 dl milko créme fraiche extra fin - kantarell & cognac
4 toastbröd

Gör så här:
Ansa och stek kantarellerna med löken, salta och peppra. Vänd i timjan och créme fraiche. Stek toastbröden i smör på båda sidor, klicka svampstuvningen på varje toast. Garnerna med en kvist färsk timjan och salladsblad.
















Jag och Johan testade detta för ett tag sen och det var supergott. Dock hade vi ingen timjan så vi fick köra utan det. Samt att vi rostade bröden istället för att steka dem i stekpannan. Men kan verkligen säga att detta var supergott!

Måndag

Ny vecka, nya möjligheter. Jag gillar livet just nu, kanske för att jag gjort massa jobbiga saker som man behöver göra i vuxenlivet. Jag börjar slappna av och må bra igen, hösten är på gång och jag tycker ändå att det ska bli rätt så mysigt. Speciellt när jag har Johan, kort och gott hade inte mycket fungerat utan honom. Han har varit det absolut bästa stödet och han kommer nog vara det i fortsättningen också, tack och lov.

Jag går arbetslös och pluggar matte för att jag vill, inte för att jag egentligen behöver. Men det känns kul att ändå veta om att man ett par gånger i veckan har något att göra. Var iväg imorse på handledningen och nötte in massa regler från matte b. Mina böcker har inte kommit ännu, jag hoppas verkligen att de kommer imorgon så att jag kan börja plugga snart.

Måste sätta mig ner och planera in hur mycket matte jag ska plugga också, vad och när. Ska ju bara läsa fram till jul har jag tänkt, vore skönt att göra det så fort som möjligt.

Söndag

Nu är jag hemma, alltså hemma hos min familj. Man kan ju säga att jag har två hem eftersom jag pendlar mellan familjens hus och Johans lägenhet. Behöver jag nämna vart jag trivs allra bäst? hihi. I alla fall har jag handledning imorgon och det är anledningen till att jag befinner mig hemma, dock har jag inte fått mina böcker ännu så känns lite drygt att gå dit i en och en halv timme utan att egentligen behöva någon hjälp. Har inte något att göra heller, får väl klura på ekvationer och bli bäst på det eller något.

När jag kommer hem är det dags att börja söka jobb, jag vill tjäna egna pengar känner jag. Vi får se ifall jag lyckas med det innan jul. På eftermiddagen bär det av till Karlstad igen för att tillbringa natten hos min älskade, helt underbart måste jag säga. Dock får jag åka hem på tisdag eftersom jag har möte på arbetsförmedlingen på onsdag morgon.

Bilder från stugan

Hallå, idag är det lördag och hittills har det varit en väldigt bra lördag. Först blev det ikea och bergvik med Johan, hans mamma o syster. Sedan har vi lagat mat och slappat fram tills nu, ska börja göra oss i ordning nu för att sedan dra iväg på kräftskiva.

Tänkte slänga in lite bilder på vårt nyaste projekt i stugan, nämligen uppfräschning och inredning av vårt lilla gästhus. Se och njut, vi blev verkligen supernöjda över Chrisoffer och Sofias jobb. Är ganska stökigt men syns ändå hur bra resultatet blev.










Christoffer och Sofia

Torsdag

Det är dåligt med uppdatering här och jag försöker bättra mig. I alla fall så var jag på handledning i skolan igår och efter det bar det av till arbetsförmedlingen för att skriva in sig där. Så nu har jag gjort allt jag kunnat hittills och kan ta det lugnt. Blev även stan med lillebror igår och senare kom mamma så käkade vi mat o sådär. Sedan köpte jag med färskt bröd som jag och älsklingen kunde äta på kvällen.

Idag har jag varit iväg med Mia till universitetet så att hon ska veta vart hon ska till veckan. Men annars mår min kropp mindre bra idag, när jag vaknade imorse var jag jätteyr och nu känner jag mig jättesliten. Ska snart krypa ner i soffan och se på film. Hoppas att jag känner mig piggare sen eftersom jag ska på hockey ikväll. Men det märks..


Färska mackor och te

tisdag.

Jag känner numera att mitt humör svänger alldeles för mycket. Och jag antar att orsaken är att mitt liv inte står rätt till just nu, det är alldeles för mycket att tänka på i vuxenlivet. Och jag var inte beredd på att allting skulle gå så otroligt snabbt. Nu måste jag klura ut hur jag ska klara mig fram till vintern.. Men jag orkar inte, kan inte allt serveras? Vore så mycket enklare så.

Ska äta frukost och läsa tidningen nu. Tror att Johans mormor och morfar har varit här med den. Johan jobbar ju, men han har bara denna vecka o nästa kvar.

Måndag

Här lovar jag en massa bilder i mina inlägg också skriver jag inte ens längre. Antagligen för att det har varit massa annat att tänka på samt att min dator är knasig. Men jag tror att jag har börjat få ordning på den så att jag kanske kan börja blogga lite mer regelbundet nu.

Mitt liv har tagit en ny vändning nu kan man säga. Jag slutade jobba i fredags och idag var min första dag på komvux. Känns riktigt bra än så länge, speciellt när man får gå på den nybyggda skolan som är jättefin. Och sedan kommer jag inte behöva gå upp några tidiga morgnar på ett tag. Har två lektioner i veckan och resten studerar jag hemma, jag ska ju som sagt läsa matte c. Kommer nog gå bra tror jag. Om femtio minuter ska jag träffa min mattelärare för att göra upp en studieplan.

Känner mig lite vuxen just nu, efter att jag varit iväg på informationen om kursen och skolan så gick jag till banken och fixade så att jag får in min lön på mitt konto + att alla utbetalningar från nordea hamnar direkt på mitt konto.


Har ätit underbart goda kesoplättar idag

röra.

Åh! Det här med att ta studenten, förbereda sig för framtiden osv är inte lika roligt längre. I början kändes det roligt att jag kunde välja vad jag ville göra, nu kan jag inte bestämma mig. Jag kom inte in i Grythyttan, reserv 11, så hoppas fortfarande. I och med det skickade jag ju in en ansökan till Komvux om att läsa matte c och naturkunskap b. Matte C finns här hemma så det har jag redan fått svar på att jag får läsa. Och det är där skon klämmer, jag måste betala ungefär 600 kr för två böcker jag behöver dit. Och det har jag inte ett dugg lust med, så nu vet jag inte om jag ska behålla min plats eller skita i det totalt. Varför ska det vara så himla jobbigt? Jag behöver egentligen inte matte c men min tanke var att ha något att göra samt kanske kunna höja mig lite i mitt såntdär jämförelsetal. Jag blir så förbannat osäker..

Ska hur som helst diskutera saken med mamma o pappa sen, höra vad de tycker. Vill hellre gå på gymnasiet ett år till känner jag..

lördag.

Det sker inte mycket uppdatering här längre, kanske för att jag inte har en väl fungerande dator. Sitter hemma hos Johan nu, det går inte ett enda bra program på tvn så jag har hamnat här. Är supertrött och tror bannemig att jag ska sova snart.
Idag har det varit en dag med fart i iaf, först va vi hemma hos Marcus och Ida, plus lilla Viggo och gav dem en nalle och grattade dem. Sedan bar det av ut i skogen för att plocka blåbär, vi har inte rensat klart ännu så vet inte hur mycket det är. Sedan gick vi ner till Färjestad och åt mat, efter det blev det en promenad med Marcus och Viggo o sedan tillbaka till Färjestad för att hämta en bok.

Imorgon är det söndag, min sista lediga dag innan jobbvecka, min ALLRA sista jobbvecka. Underbart skönt måste jag säga. Sedan väntas plugg på komvux, har i alla fall fått reda på att jag ska läsa matte C, men hjälp av min älskling. Skönt att veta vad som händer det kommande halvåret. Någon flytt verkar det inte bli i alla fall, känns bra på ett sätt.

fullt upp.

Vilken dålig uppdatering från min sida, men det har varit lite fullt upp samt att vår dator + internet krånglar till tusen. Använder min miljoner år gamla bärbara som inte är riktigt hundra.
I alla fall tillbringade jag min helg i underbara Grebbestad hos några vänner till Johans familj. Det var en toppenhelg och jag kan inte säga annat än att jag trivs så fruktansvärt bra med både Johan och hans familj. Kan det bli bättre?
Har även ansökt om reservplats på komvux, blir det ingenting med det så är det raka vägen till arbetsförmedligen som gäller. Det är inte så jävla roligt att vara ung, arbetslös och på väg in i vuxenlivet. Men vore att få ett jobb så att jag kan tjäna lite pengar.

Har mitt sommarvikariat i 8 dagar till, blir färdig nästa fredag. Ska bli lite skönt för jag behöver variera mig en aning, men får i alla fall lön i augusti o september vilket är vääääldigt skönt.