Kladdkaka med daim- och nougattäcke





Ingredienser

4 ägg
3 1/2 dl strösocker
200 g mörk blockchoklad av bättre kvalitet 70-75%
4 msk kakaopulver
200 g smör
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
125 g tunt skivad nougat (vi körde på vanlig dubbelnougat)
200 g Daimkulor (2 påsar)

Gör så här

Smält smör och choklad i vattenbad eller mikrovågsugn.

Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
Blanda ned chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet. Slå upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten (ca 22 cm).

Grädda i 175 graders ugn ca 17 minuter, kontrollera med sticka, kladdkakan ska vara kladdig i mitten.
Ta ut den och fördela nougaten och daimkulorna jämt över hela kakan. Sätt in kladdkakan i ugnen igen i 30 sekunder, precis så att nougaten smälter.

Kyl ned och servera.


Verkligen jättegod men väldigt mäktig!

Kommentarer
Postat av: emma

Åh ;P tror jag åt sån på nyår :D Min kompis hade bakat, så jävla gott! :O Men som du säger, mäktig..!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback