Foccacia med mozzarella och basilika

Grundrecept (2 bröd)
25 gram färsk jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl
Mozzarellaost
Basilika

Samt olivolja och flingsalt till utbakning och plåten.

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

3. Jäs degen i bunken täckt med bakhanduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.

4. Sätt ugnen på 225 grader.

5. Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar, knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är cirka 1½ cm tjocka.

6. Jäs till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt med lite flingsalt i bottnen i cirka 30 minuter.

7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål. Strö över färsk basilika och mozzarellaost. Ringla över rikligt med olivolja och salt.
8. Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.


Receptet kommer ifrån Leilas bok "a piece of cake".


Jäst, vatten, salt, honung och olivolja.


Blandat.


I med lite mjöl i taget.


Färdig för jäsning.


Utbakade.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback