CUPCAKES
GRUNDRECEPT FÖR CUPCAKES
3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av en citron
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Uppvispat ägg med strösocker och vaniljsocker
Nästan helt färdig smet med ägg, strösocker, vaniljsocker, smält smör, mjölk, bakpulver, salt och mjöl
I med riven citron + citronsaft
Helt färdig smet
In i ugnen i 15 minuter
Färdiga muffins
CREAM CHEESE FROSTING
60 gram mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 gram philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.
Cream Cheese Frosting (fick dock använda råsocker flor istället för vanligt florsocker så det var inte riktigt vitt om man säger så)
Brett på muffinsen
Helt färdiga cupcakes med hjärtströssel
KLART! Lycka till ;)